БЕЛГРАД, Сърбия (AP) — Гласоподавателите в Сърбия ще отидат до

...
БЕЛГРАД, Сърбия (AP) — Гласоподавателите в Сърбия ще отидат до
Коментари Харесай

Сърбите отново ще се отправят към урните, след като докладите за измама доведоха до напрежение по време на гласуването през декември

БЕЛГРАД, Сърбия (AP) — Гласоподавателите в Сърбия ще отидат до урните този уикенд за общински избор в десетки градове и градове, в това число наново гласоподаване в столицата Белград, където ръководещите популисти бяха упрекнати в изборна машинация през декември.

Дясната Сръбска прогресивна партия на президента Александър Вучич се счита за любимец преди гласуването в неделя, целящ в допълнение да циментира към този момент голяма власт.

Силният популист публично се стреми да причисли своята проблематична нация към Европейския съюз, само че непрекъснато се отдалечава от проевропейските демократични полезности, като в същото време поддържа близки връзки с Русия и Китай.

Противниците на Вучич остават слаби. Прозападен опозиционен съюз, който стоеше зад огромните антиправителствени улични митинги предходната година, се разцепи и обърна един против различен, намалявайки възможностите за разстройство.

КАКВО ИМА НА ЗАЛОГА?

Около 6,5 милиона гласоподаватели ще изберат локалните управляващи във всички кл...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР