„Мерките срещу коронавируса у нас са много лежерни. По начало

...
„Мерките срещу коронавируса у нас са много лежерни. По начало
Коментари Харесай

Проф. Начев: Хората са недисциплинирани

„ Мерките против ковид у нас са доста безгрижни. По начало тук същински локдаун не е имало. Не сме имали вечерен час, не сме натискали есемеси дали можем да излезем. Тук хората не са доста дисциплинирани “, разяснява проф. Генчо Начев в предаването „ Тази заран “ по бТВ.

По думите му българинът става порядъчен и съблюдава законите когато стъпи отвън страната ни. „ Аз не съм ходил по молове, само че като виждам по малкия екран – там никакво разстояние не може да се съблюдава “, споделя Начев.

Той е безапелационен, че в случай че се премине прага от 200 инфектирани на 100 хиляди души, ще се мисли за въвеждане на по-строги ограничения.

Начев разяснява, че в болница „ Св. Екатерина “ 60% от личния състав са се ваксинирали против ковид. „ Мисля, че процентът на искащите се усилва и, в случай че има някакво подозрение във връзка с това дали да се имунизират, е поради липса на информация за тези ваксини “, добавя Начев.

Той е безапелационен, че тази липса на информация идва от самите производители, които дават лимитирани данни.

„ В момента в „ Св. Екатерина “ е умерено, има кревати в ковид отделението, само че останалите браншове, които са за различен вид пациенти, са цялостни “, споделя Начев.

По думите му при нас здравето не е преди всичко. „ Обикновено декември и януари постоянно е бил по-малък напорът към лечебните заведения. Българинът не е привикнал да мисли за здравето си. Когато кажа, че би трябвало да оперираме някого, той ми дава отговор „ Първо би трябвало да заколя прасето, да омъжа дъщерята “, споделя Начев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР