Цената на първия електрически автомобил, произведен от компанията Ferrari, няма

...
Цената на първия електрически автомобил, произведен от компанията Ferrari, няма
Коментари Харесай

Колко ще струва първият електромобил на Ferrari

Цената на първия електромобил, създаден от компанията Ferrari, няма да бъде по-ниска от 500 хиляди евро, заяви Reuters, базирайки се на свои осведомени източници. Известно е, че компанията Ferrari се готви да пусне в употреба цех за произвеждане на първия си модел електрически автомобил в град Маранело в Северна Италия в края на тази седмица.

В новия цех на Ferrari в Маранело ще се сглобяват както първите електрически модели на компанията, по този начин и бензинови и хибридни модели. Вторият модел електрически автомобил на Ferrari към този момент е в развой на разработка.

От самата компания Ferrari оповестиха, че първият електрически автомобил ще бъде произходящ към края на идната година, без да посочват цената му.

Източниците на Reuters настояват, че посочената нагоре ориентировъчна цена не включва самостоятелните настройки и оборудването, които нормално оскъпяват автомобила с 15-20%.

През предходната година Ferrari създаде общо по-малко от 14 000 автомобила. По данни на източниците на Reuters, компанията възнамерява да усили производството си до 20 000 броя годишно, в това число и електрическите коли.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР