Мерките нямат за цел да създават затруднения, а да запазят здравето

...
Мерките нямат за цел да създават
затруднения, а да запазят здравето
Коментари Харесай

МВР спазва задълженията си за контрол на ограниченията, въведени със заповед

Мерките нямат за цел да създават затруднения, а да запазят здравето и живота на хората

Главният секретар на Министерство на вътрешните работи основен комисар Ивайло Иванов, шефът на Главна дирекция „ Национална полиция “ главен комисар Христо Терзийски, шефът на Главна дирекция „ Пожарна сигурност и защита на популацията “ основен комисар Николай Николов и шефът на СДВР старши комисар Георги Хаджиев обявиха предприетата организация и ограничения във връзка с идните Великденски празници.

МВР извършва заповедта на министър Ананиев, която е в действие, не е променяна и гласи, че регионалните градове се напущат, когато има съображение - практикуване на трудова активност, здравословни аргументи, завръщане на непрекъснат или настоящ адрес. През почивните дни за повечето хора основанието за овакантяване и влизане с цел отиване на работа отпада, припомни главен комисар Иванов. Той посочи, че при проверки на инцидентен принцип на 9 312 декларации е открито, че 641 души са декларирали, че отиват на работа, без да имат подписани трудови контракти, а 80 са регистрирани в бюрата за безработни. Целта на построените КПП-та и проверките е да се резервира здравето и живота на хората, служителите на реда не са там за да наказват и репресират – още веднъж подчерта основният секретар на Министерство на вътрешните работи и призова: дано хората не се пробват да заблуждават служителите на реда, тъй като в крайна сметка заблуждават себе си и своите близки.

На територията на страната са изградени общо 215 контролно-пропусквателен пункт на входовете и изходите на областните центрове – уточни директорът на ГДНП основен комисар Терзийски и информира, че ще бъдат усилени дежурните екипи, които ще работят на тези пунктове, за да не бъде позволено безцелно преминаване. По време на Великденските празници полицейските чиновници ще охраняват близо 4 000 православни храма на територията на страната. В регионите ще бъде засилено полицейското наличие, като задачата е както защита на обществения ред, по този начин и осъществяване на противоепидемичните ограничения. Екипите на пътната полиция ще наблюдават за нарушения по ЗДвП.

Екипи на ГДПБЗН са направили инспекции на всички православни храмове в страната, като на 1 281 от тях, където се събират повече хора, беше обърнато по-специално внимание – осведоми шефът на главната дирекция основен комисар Николов. Приоритетно е проверявана създадената организация за пожарна безопасност, изискванията за успешна евакуация, съществуването на пожаротехнически средства за първоначално гасене и обезопасеността на местата за палене на свещи. Дадени са съответните инструкции за безопасно поведение. Връчени са 148 писмени разпореждания, главно за реорганизиране на евакуация, презареждане на противопожарни уреди. В 28 от най-значимите обекти е организирано денонощно оперативно дежурство, в тази операция са ангажирани 501 чиновници. Бъдете изключително деликатни при паленето на свещи, те са евентуален източник за пожар и в къщи, и в храма – апелира директорът на ГДПБЗН.

Мерките за публичния ред и безопасността на жителите в столичния град по време на Великденските празници са разисквани с представители на Светия Синод. Столична дирекция на вътрешните работи ще охранява прилежащата територия към храмовете, обобщи директорът старши комисар Хаджиев. По отношение на частичните ограничителни мерки в два квартала в София той посочи, че 23 са КПП-та в кв. „ Факултета “ и пет – в кв. „ Филиповци “. Ще се осъществява контрол за отбягване на скупчването на хора на едно място, за задължително носене на маски и недопускане на безцелно придвижване в кварталите. Пропускателният режим ще е като на КПП-та на регионалните центрове.

*Източник: www.mvr.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР