Mercedes-Benz ще покаже нова концепция на тазгодишното автомобилно изложение IAA

...
Mercedes-Benz ще покаже нова концепция на тазгодишното автомобилно изложение IAA
Коментари Харесай

Мерцедес „дразни“ с достъпна електричка

Mercedes-Benz ще покаже нова идея на тазгодишното автомобилно ревю IAA Mobility в Мюнхен, Германия. Тя показва визията на компанията за сегмента „ Entry “. Миналата година автомобилният производител разгласи, че ще преработи продуктовото си портфолио в три категории, и ние получаваме взор към тази бъдеща гама с тийзър, който демонстрира грациозен седан.

Моделът наподобява доста сходен на силуета на автомобила, който Mercedes тийзна през 2022 година, само че новото изображение е малко разкриващо в някои аспекти. То демонстрира елегантното остъкление, късия заден похлупак и белите акценти по линиите на каросерията. То пресъздава входната точка в гамата, като портфолиото е разграничено на Entry Luxury, Core Luxury и Top-End Luxury.

Изсветляването на изображението във Photoshop (сравнено по-горе) разкрива повече елементи и опитите на компанията да скрие други елементи на каросерията. Вероятно ще би трябвало да изчакаме различен тийзър или цялостното откриване, с цел да забележим предната и задната му част.

Това, което можем да забележим, включва огледалото за странично виждане, прикрепено към А-колоната. Белите акценти наподобява отбелязват и ясно изразена стилистична линия, разпростряла се от двата края на автомобила към В-колоната. Едно нещо, което липсва в тийзъра, са забележимите дръжки на вратите, само че не наподобява автомобилът да се отдалечава прекалено много от настоящия стилистичен дух на марката.

С това известие Mercedes не даде нови детайлности за концепцията. Предполага се обаче, че серийният модел Entry Luxury ще се движи върху платформата MMA и може да дебютира през 2024 година, тъй че да забележим концепт по-късно тази година съответствува с това.

Въпреки че цялостната електрификация е в бъдещето на компанията, новата архитектура MMA може да приема мотори с вътрешно горене, макар че Mercedes я е проектирал и оптимизирал за електрически задвижвания.

А Mercedes ще изтъкне напъните си в региона на електрическите автомобили на тазгодишното ревю. За първи път компанията ще показа на едно място цялата си гама от настоящи електрифицирани модели на всяка марка.

На ревюто ще се състои и международната премиера на новата Е-класа All-Terrain. Той ще споделя задвижващи елементи и стилистични елементи с останалата част от моделната линия.

Ще покаже и бъдещите си електрически и електрифицирани модели и концепции, в това число Vision EQXX и Vision One-Eleven. Посетителите ще могат да се срещнат с линиите, като компанията ще предложи на ревюто возене на пасажери в автопарк от 30 свои електрически и електрифицирани модела.

Изложението IAA Mobility стартира на 5 септември и продължава до 10 септември. До ревюто остава още доста време, само че знаем, че Porsche ще покаже електрическа идея, а Volkswagen ще разкрие спортния си модел ID.7 GTX със задвижване на всички колела и повече мощ. Opel ще бъде единствената марка от Stellantis, която ще участва на тазгодишното ревю.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР