Ако 2023 година беше тежка за гейм разработчиците, то тази

...
Ако 2023 година беше тежка за гейм разработчиците, то тази
Коментари Харесай

Microsoft закри четири студиа на Bethesda

Ако 2023 година беше тежка за гейм разработчиците, то тази се обрисува брутална. Съкращенията в промишлеността се множат с всяка минала седмица. Миналата година над 10 500 индивида изгубиха работата си. Само за първите пет месеца от тази, тази численост надвишава 9500 (по данни на Game Industry Layoffs).

Когато по-рано тази година Microsoft затвори договорката по придобиване на Activision Blizzard те успокоиха, че не плануват всеобщи съкращения в новите си студиа. Скоро по-късно компанията разгласи, че освобождава близо 2000 индивида точно от гейм звеното си. Тази седмица американският техногигант оповестиха нова вълна от съкращения. И по-точно закриването на цели студиа. Стъпката визира Bethesda и студиа от портофилото ѝ. Става дума за Arkane Austin (Redfall), Tango Gameworks (, The Evil Within, Hi-Fi Rush), Alpha Dog Studios и Roundhouse Games. Броят на съкратените след затварянето на тези студиа не се оповестява.

В изказване за IGN, от Microsoft декларират, че закриванията се вършат за ре-приоритизацията на заглавия и запаси.

„ Основанието за тези съкращения са потребността да приоритизираме някои високоефектни заглавия и да влагаме в допълнение в портфолиото на Bethesda. Портфолио от блокбъстър игри и обичани светове, които познавате от години “, споделя в имейл до чиновниците на Bethesda Мат Бути, завеждащ Xbox Game Studios. Той добавя, че въпросните дейности на компанията ще създадат по този начин, че някои от хората в тези студиа да бъдат преместени, а други – съкратени.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР