Google е оптимизирала режима на заспиване на Android 15, за

...
Google е оптимизирала режима на заспиване на Android 15, за
Коментари Харесай

Още нещо ново: подобрен е режимът на заспиване в Android 15, за да се подобри животът на батерията

Гугъл е оптимизирала режима на заспиване на Android 15, с цел да усъвършенства живота на батерията в режим на подготвеност. Този индикатор доближава до три часа за някои устройства.

В устройствата се задейства режим на подготвеност или Doze Mode, с цел да се ръководят дейно фоновите задания, без да се понижава самостоятелната работа и без да се изтощава батерията. Обикновено режимът работи, когато смарт телефонът ви лежи неподвижно за избран интервал от време, без да се употребява. В същото време се лимитира достъпът на приложенията до мрежата и ресурсоемките услуги. Периодично системата сама излиза от режим на подготвеност, с цел да разреши на приложенията да извършат някои идни дейности. Тази опция е получила името прозорци за поддръжка или Maintenance Windows.

В Android 15 експертите са понижили времето, належащо на смарт телефона да влезе в режим на подготвеност, с 50% спрямо Android 14. При тестване на някои устройства животът на батерията в режим на покой се е нараснал с три часа.

Подобренията ще бъдат обезпечени за всички устройства, които се актуализират до Android 15, както и за Wear OS 6, която се чака да излезе през идната година.

По-рано Гугъл разгласява втората бета версия на Android 15. В нея е осъществена едновременна работа с разнообразни приложения на устройства с огромни екрани, специфичен персонален раздел с приложения, поддръжка за проявление на персонализирани миниатюри, както и визуализация при работа с екранни жестове и доста други.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР