Нигер и САЩ постигнаха споразумение за изтеглянето на американските войски

...
Нигер и САЩ постигнаха споразумение за изтеглянето на американските войски
Коментари Харесай

САЩ изтегля войските си от Нигер до 15 септември

Нигер и Съединени американски щати реализираха съглашение за изтеглянето на американските войски от африканската страна. Процесът към този момент е почнал и ще завърши до 15 септември, се оповестява в взаимно изказване. Това предават от Reuters.

Споразумението сред министерството на защитата на Нигер и Министерството на защитата на Съединени американски щати, реализирано след, подсигурява отбраната на американските войски до изтеглянето им и открива процедури за улеснение на влизането и излизането на американски личен състав по време на процеса на евакуиране.

" Министерството на защитата на Нигер и Министерството на защитата на Съединени американски щати напомнят общите жертви на нигерските и американските сили в битката против тероризма и приветстват взаимните старания, положени за построяването на въоръжените сили на Нигер ", се споделя още в взаимно изказване.

" Изтеглянето на американските сили от Нигер по никакъв метод не визира връзките сред Съединените щати и Нигер в региона на развиването. Освен това Нигер и Съединените щати се ангажират с продължаващ дипломатически разговор за установяване на бъдещето на техните двустранни връзки ", обявиха от двете министерства на защитата.

Около 100 американски бойци към този момент са били изведени от страната , по данни на почитан боен чиновник на Съединени американски щати.

Съединени американски щати ще отстранен секретно съоръжение, което имат в Нигер, само че ще оставят след себе си някои по-големи елементи като климатични съоръжения, генератори и хангари. Нигерските сили ще могат да употребяват това съоръжение, в случай че то дава отговор на законовите стандарти.
 Путин разиска съдействието в защитата с водачите на Западна и Централна Африка
Путин разиска съдействието в защитата с водачите на Западна и Централна Африка

Русия се стреми да ускори връзките си с африканските страни, представяйки Москва като другарска страна без колониално минало в Африка

Според източник на Reuters не наподобява нигерската хунта да желае да трансферира интервенциите за битка с тероризма на съветските войски или на съветската частната военна компания Вагнер.

Припомняме, през март ръководещата хунта в и изиска изтеглянето на близо 1000 американски военни от страната. Решението на Нигер беше взето след среща в Ниамей. Тогава висши американски чиновници са изразили угриженост по отношение на въпроси като предстоящото идване на съветски сили и известията, че Иран търси първични материали в страната, в това число уран.

Миналата година преди Нигер беше основен сътрудник в битката на Вашингтон против, Западна Африка.

В началото на май, която е и хазаин на американски войски.
 Американските войски се изтеглят от Чад
Американските войски се изтеглят от Чад

Вашингтон не е съумял да показа документи, оправдаващи военното му наличие в Нджамена
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР