Mercedes представи концепт, базиран на последното поколение eSprinter, който има

...
Mercedes представи концепт, базиран на последното поколение eSprinter, който има
Коментари Харесай

Mercedes представи куриерски бус от бъдещето

Mercedes представи концепт, базиран на последното поколение eSprinter, който има за цел да покаже как може да се „ подобри качеството на живот и пътна безопасност в градовете, да се защити климата, да се запазят ресурси и да се подобри здравето и безопаснотта на водача. “
`Mercedes

На пръв поглед бусът изглежда идентичен с обикновения електрически Sprinter, изключвайки различната разцветка, но при по-внимателно вглеждане можем да открием допълнително поставени соларни панели на покрива, които генерират до 850W. Тази енергия не отива директно в батерията, а служи за климатика, охлаждане на товарното пространство, зареждане на инструменти, лаптопи или смартфони.
`Mercedes

Климатичната система също е подобрена, за да доставя топлина където е най-нужно, поради честото отваряне и затваряне на вратите. Така например освен подгряване на седалките и волана, електрическият Sprinter разполага и с подгряване на коланите.
`Mercedes

Долната част на модела пък е сглобена от рециклирани материали като полипропилен и използвани гуми, докато пък разделението между кабината и товарното отделение е направена от рециклируеми и биоразградими материали.
`Mercedes

Интересното е, че електрическият бус е оборудван и с филтър за твърди частици, което няма никаква логика при задвижването с батерия, но от Mercedes споделят, че той улавя частици от други автомобили. Все пак има и друг филтър, който пък се използва когато бусът се зарежда или шофира.
`Mercedes

Специалният eSprinter се е сдобил и с камери вместо огледала, а традиционната плъзгаща се врата е заменена от единична врата с двойно автоматично отваряне. От Mercedes споделят, че работят и над MBUX системата, за да работи с различни Android приложения за улеснение на логистичните компании.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР