Особено сръчен килър застреля преди 16 г. 33-годишен мъж в

...
Особено сръчен килър застреля преди 16 г. 33-годишен мъж в
Коментари Харесай

ЗНАКОВИТЕ УБИЙСТВА НА ПРЕХОДА: Екзекуция преди 16 години - поръчали Вранчо от Сандански, защото станал мощен! 


Особено умел убиец простреля преди 16 година 33-годишен мъж в Сандански, който таман започвал да се разпростира като мощен необут, обвързван с канали за дрога, преминаващи през територията на района. Това настояват служители на реда, които тогава имали оперативна информация, че Георги Вранчев – Вранчо, е съумял даже да вземе лидерското място в Пиринско, само че не предходна и година и бил премахнат.

Разстрелът
Екзекуцията става към 1, 30 ч. на 11 април 2008 година пред дома на Вранчев в Сандански. В полицията и в Центъра за незабавна здравна помощ в града постъпва сигнал, че на ул. „ Сирма челник “ 9 лежи мъж в безпомощно положение. Полицейският и медицинският екип, които идват на мястото, откриват, че мъжът има огнестрелна рана в гърдите и е умрял. По Вранчо е стреляно 4 пъти, като единствено един от изстрелите го улучва и това предизвиква гибелта му.


Майката на Георги - Мария, която живее в родното му село Катунци, за последно вижда сина си два дни по-рано вечерта. Той изглеждал добре и спокоен, не бил под напрежение, не е споделял да е заплашван или пък да има финансови проблеми. По думите на брата на убития – Иван, комшия на Георги, на име Бранко, който живее на долния етаж, чул няколко вика директно преди разстрела.


Според досието на Вранчо той е престъпно проявен и регистриран в полицията още през 1993 година Осъждан е два пъти по Указа за битка с дребното безчинство. Следен от полицията за сводничество и наркотрафик.

Месец преди да бъде погубен той е задържан в районното в Сандански, откакто атакува патрул и шефа на полицията в града Костадин Бакърджиев. Тогава за обидите и нападките против шефа на полицията съдът го оправдава, само че го осъжда на 15 денонощия арест поради заканите против служителите на реда от патрула.

Разследване
Още на идващия ден след убийството от полицията оповестяват, че има обвинен и арестуван за 24 часа за разстрела, без да се оповестява неговото име. Иззети са следи, прегледани са записи на видеокамери, инсталирани пред дома на жертвата. Фактът, че убиецът е стрелял 4 пъти, а е улучил единствено един път, насочва служителите на реда да търсят непрофесионалист.

ЧАКА АМНИСТИЯ: Зико още отхвърля, че е съсякъл Вероника!

Сблъсъци на Вранчо със съгражданина му Емил Чачев – Ембака, стават причина той и хората му да бъдат тествани от полицията. Ембака се оказва с желязно оправдание. Част от проверяващите считат, че той има отношение към разстрела на Вранчо, само че след няколко месеца следствие не са открити никакви доказателства за това. Няма доказателства за съпричастност и против Антон Петковски – Нашко. Остава единствено догатката на служителите на реда, че убиецът е непрофесионален стрелец с други престъпни прояви и не е от региона.

Версии
Разследващите считат, че задачата на разстрела на Вранчо е била преразпределение на територии и елиминирането му, защото година преди да бъде погубен, почнал да работи сполучливо със сенчести босове в Гърция и Русия, свързани с наркоканали, преминаващи през района. Поради тази причина Вранчев изпреварил локални фигури от подземния свят.

Бивш пандизчия насочва полицията към Асен Китанов – Психото, който е подозиран за реализатор на мокри поръчки и почистване на наркопазара, само че не е упрекван за това. В следствието се включват и криминалисти от отдел „ Убийства “ в Националната полиция, само че закононарушението не е разкрито.

Според неофициална информация, преди да бъде разстрелян, Вранчо разказвал, че мощен необут желае да завземе пазара на дрога в Сандански, само че той застанал на пътя му. Целта на този необут била да завладее непременно пазарите в цяла Югозападна България. Според криминалисти след убийството на Васил Горчев – Кьоравия, в Благоевград Вранчо набрал скорост и имал въздействие в подземния свят в регионалния център, Сандански и Петрич.

Две години по-късно Иван Вранчев е наказан условно за трафик на 70 грама хероин посредством куриерска компания от Сандански до адрес на аптека във Варна. Криминалистите в Сандански обаче осуетяват изпращането на дрогата, действайки по действен сигнал.

Майката: Цял живот се боря със гибелта
Цял живот се боря със гибелта. От стрес получих диабет, 95% съм неработоспособен. Това афишира през 2014 година 70-годишната майка на Вранчо Мария Христова пред „ Струма ”. 6 година след убийството на сина тя към момента не може да повярва, че е мъртъв.


Като дребна Мария е оперирана, с цел да може да пребори детски паралич и да бъде преносима. Преди да роди синовете си, тя има три мъртвородени деца. Когато дребният й наследник Георги е на три месеца, откриват рак на мъжа й. Болестта го мъчи 19 година Така тя остава вдовица на 55 година

“През 2012 година заболях с дебелото черво и получавах кръвоизливи. Дадоха ми разнообразни медикаменти. По малкия екран чух, че канабисът оказва помощ. Така си посадих два корена. Съседи обаче извикаха полиция и в този момент има дело. Как не ги е позор да се занимават с мен, а не разкрият кой умъртви детето ми. Знам, че служители на реда мразеха Георги. След като убиха сина ми, убиха и желанието ми за живот. Болно ми е на душата “, споделя Мария из. Телеграф

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР