Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола си припомни своя последен

...
Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола си припомни своя последен
Коментари Харесай

Гуардиола: Моите футболисти в Барса като хора бяха много добри, но на терена бяха ш*бани убийци

Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола си напомни своя финален мач отпред на Барселона. Става въпрос за финала за Купата на краля на 25 май 2012 година, когато каталунците победиха след 3:0 против Атлетик Билбао.

“Помня по какъв начин при излизането на терена видях напрежението по лицата на играчите на Атлетик Билбао. При футболистите на Барса обаче изглеждаше по този начин, като че ли ще играят другарска среща. Бяха привикнали с това и знаеха, че ще спечелят”, описа Гуардиола пред TV3.

Във въпросния мач каталунците поведоха с 3:0 още в първото полувреме посредством голове на Педро Родригес, Лионел Меси и Чави Ернандес. През втората част обаче по този начин и не бяха маркирани нови голове. Затова има клюки, че на почивката играчите на двата отбора са се разбрали да не се стига до победен резултат. Наставникът обаче отхвърли тези спекулации.

“Бих споделил, че несъмнено не беше по този начин. Отборите на Марсело Биелса (тогавашния треньор на Атлетик - б.р.) са подготвени да бъдат гъвкави и в никакъв случай не се предават. Освен това тези играчи на Барселона, в случай че желаеха да вкарат пет гола, правеха го. Ако можеха да отбележат осем попадения, вкарваха толкоз. Като хора бяха доста положителни, само че на терена бяха ш*бани убийци. Този дуел имаше по-голям прочувствен заряд за мен спрямо други финали, само че се пробвах да бъда хладнокръвен”, добави той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР