Мел Лийванд, запалена по плуването и четирикратна носителка на световния

...
Мел Лийванд, запалена по плуването и четирикратна носителка на световния
Коментари Харесай

„Русалка“ от Флорида събира боклук в залив и чупи рекорди

Мел Лийванд, запалена по плуването и четирикратна носителка на международния връх на Гинес, става преди изгрев слънце в опит да сложи пети връх - плуване на към 50 км във вътрешността в залива Бискейн и събиране на отпадъци. Историята ѝ споделя организация Ройтерс.

„ Русалка Мел “, както я назовават мнозина американци, плува с моноперка, наподобяваща опашката на нимфа. Тя реализира задачата си в границите на 14 часа и 15 минути, като за това време събира почти девет кг отпадък.

Група доброволци с канута патрулират към нея с часове, с цел да я предпазят от преминаващите в близост яхти и да ѝ окажат поддръжка, в случай че възникне незабавен случай. Освен това те от време на време ѝ дават храна и вода.

Мел Лийванд е родена в Естония и стартира да плува още като дете. Идването ѝ в Маями е нейна сбъдната фантазия, защото тя обича да плува в по-топли води.

Заливът Бискейн е уязвима екосистема от известно време, написа още Ройтерс. Според Департамента за запазване на околната среда във Флорида качеството на водата там стартира да се усъвършенства, само че замърсителите към момента са проблем.

В своя отчет от февруари 2023 година, отдаден на ръководството на залива, се споделя още, че „ равнището на боклуци продължава да е високо и съставлява опасност за дивата природа и хората “. Заливът Бискейн е дом на делфини, морски крави, морска трева и корали. Той е и жизненоважен за туризма и локалните поданици.

„ Има хора, които желаят това да е по-добро място. Именно това ме въодушевява “, изяснява Мел Лийванд. Тя признава пред Ройтерс, че е попадала даже „ тук-там, където водата миришеше на тоалетна “.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР