Мексиканският град Оахака е най-добрият за посещение в света, според

...
Мексиканският град Оахака е най-добрият за посещение в света, според
Коментари Харесай

Топ 25 на най-добрите градове в света, според Travel + Leisure

Мексиканският град Оахака е най-хубавият за посещаване в света, съгласно читателите на Travel + Leisure.

Това сочат резултатите от World's Best Awards за 2022 година

За правенето на класацията на най-хубавите градове са взети поради хотели, заведения за хранене със звезди Мишлен, богато културно завещание, топ атракции и протоколи за предварителна защита от COVID-19.

Втората позиция още веднъж е за мексикански град - Сан Мигел де Аленде, следван от Убуд в Индонезия, Флоренция в Италия и турския Истанбул.

Сравняването на най-хубавите градове за 2022 година с класацията от предходната година води до някои завладяващи наблюдения, показват от T+L. Флоренция се завръща в първите пет тази година, издигайки се от номер 6 на номер 4, до момента в който Удайпур, Индия, пада до номер 10 от номер 2.

Миналогодишният град-победител - Сан Мигел де Аленде, е тазгодишният номер 2. Киото, Япония, също се смъква надолу в класациянта - от № 5 на № 14, а Истанбул (№ 5) и Убуд (№ 3), резервират местата си в Топ 5.

Читателите на T+L демонстрират обвързаност и към няколко спечелили от 2020 година, които отсъстват от класацията предходната година, в това число Мерида, Мексико (№ 12) - център в Юкатан, който е избран като „ един от най-хубавите градове, които да посетите за музика, танци и кухня. "

Сред испанските градове, които се завръщат в подреждането, е Севиля (№11) - столицата на Андалусия е „ страховит град, в който да се изгубите “.

Но същински възторг прави Оахака, която се изстрелва от номер 8 през предходната година до челната позиция през 2022.

1. Оахака, Мексико



След като загуби първото място от Сан Мигел де Алиенде през предходната година, този югозападен мексикански град още веднъж се озована на върха на класацията на обичани градове по света. Това е мечтана гастрономическа дестинация, изключително за феновете на соса моле и алкохола мекал. Доминиращата просвета на сапотеките оказва въздействие върху локалната кухня.

Много читатели също се възхищават на архитектурата на Оахака от 17 век, примамливата коктейлна сцена и оживените занаятчийски пазари. „ Хората дават всичко от себе си, с цел да ви накарат да се почувствате специфични “, споделят посетителите. Красивите музеи, улици, кафенета и заведения за хранене също са фактор за успеха му.

2. Сан Мигел де Аленде, Мексико



3. Убуд, Индонезия



4. Флоренция, Италия



5. Истанбул, Турция



6. Мексико Сити, Мексико



7. Чианг Май, Тайланд



8. Джайпур, Индия



9. Осака, Япония



10. Удайпур, Индия

Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР