Мексиканските археолози изпаднаха в недоумение. Кула от човешки черепи може

...
Мексиканските археолози изпаднаха в недоумение. Кула от човешки черепи може
Коментари Харесай

Зловеща кула от черепи вцепени Мексико

Мексиканските археолози изпаднаха в неразбиране. Кула от човешки черепи може да преобърне месната история.

Разказът за кула от черепи на испанските завоеватели смразява кръвта на мексиканците от епохи. Тя се предават от потомство на потомство в Мексико. Според формалните източници, непокътнати и до през днешния ден, кулата се състои от десетки хиляди черепи на победени воини. Тя е един ослепителен образец за участта на тези, които се провалят в опита да завоюват територия.

Кулата от черепи е действително действителен артефакт. Човешките остатъци намират своя покой за 500 година Те са скрити подземен на град Мексико, където в миналото е бил Теночтитлан – столицата на страната на ацтеките. Хилядите черепи са стояли там необезпокоявани повече от пет века. Преди две години обаче група от археолози стартират да разкопава предишното и да разкрива заровените секрети.

Шокът на археолозите е цялостен. Те чакат да открият остатъци от млади мъже, каквито са войните.

Сред черепите на млади мъже обаче са открити и такива на дами и деца. Това слага под въпрос информацията и легендите, популяризирани хилядолетия наред. Откритието повдига доста въпроси и сочи, че всичко, в което историците са вярвали до този миг, може да се окаже тотално неправилно. Може даже да се окаже, че освен младите мъже, само че и дамите и децата са ходели на война.

До този миг са разкрити общо 676 черепа. Те се откриват в антично населено място покрай огромната катедрала в мексиканската столица. Тя е издигната над Главния храм – най-важното светилище за ацтеките. Археолозите имат да копаят още доста, с цел да стигнат до основите, и се чака да разкрият още доста човешки остатъци.

Откритите досега черепи потвърждават, че в предишното не се е случило нещо ужасяващо и злокобно, за което няма данни през днешния ден. Доказано е, че откритите човешки остатъци са част от Huey Tzompantli /виж галерията/. Това съставлява рамка с диаметър към 60 м., на която се нареждали черепи и се поставяла в параклиса на ацтекския господ на Слънцето, войната и човешките жертви.

Рамката за черепи е разказана от боеца Андре де Тапиа, който взел участие в завоевателната експедиция на Ернан Кортес през 1521 година Той идва във Веракрус, източния бряг на Мексико, през 1519 година За две години дружно с локални организации хората му съумяват да завладяват столицата на ацтекската страна.

Никъде обаче не загатва за дами и деца войни, което слага въпроса за какво и техните черепи са намерили място в рамката. Мистерията е цялостна, а мащабите на осъществените зверства ще се окажат доста по-големи от предстоящото.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР