Мексиканецът Серхио Перес даде най-добро време в петъчната свободна тренировка

...
Мексиканецът Серхио Перес даде най-добро време в петъчната свободна тренировка
Коментари Харесай

Мексиканец с бърз в първата тренировка на Интерлагос

Мексиканецът Серхио Перес даде най-хубаво време в петъчната свободна подготовка преди Гран при на Бразилия във Формула 1.

На пистата " Интерлагос " в Сао Пауло водачът на Ред Бул се оказа първи в едно от най-равностойните подготвителни занимания в историята на автомобилната конкуренция. Перес записа резултат от 1:11.853 минути, който бе единствено с 4 хилядни от секундата по-добър от този на водача на Ферари Шарл Льоклер. Трети на още 4 хилядни зад монегасеца остана другият водач на Ред Бул Макс Ферстапен. Нидерландецът, който предварително си обезпечи за втори следващ път международната купа, заложи също на най-меките гуми, както и всички в топ 10, само че направи с една обиколка по-малко от съотборника си Перес и с три по-малко от Льоклер.

Четвърти резултат в тренировката реализира вторият водач на Ферари Карлос Сайнс-младши. Испанецът бе с 0.186 секунди по-бавен от Перес, само че с нищожната 1 хилядна от секундата по-бърз от водача на Мерцедес Люис Хамилтън. Седемкратният международен първенец от Англия се подреди пети, а шести остана неговият съотборник и съотечественик Джордж Ръсел, който бе на 0.202 секунди от достижението на Перес.

Седмо и осмо време дадоха германците Себастиан Фетел (Астън Мартин) и Мик Шумахер (Хаас), които също приключиха в границите на по-малко от половин секунда от лидерското време. 

По-късно през днешния ден ще се организира квалификацията за място преди утрешното спринтово съревнование, което пък ще дефинира стартовата решетка за неделното Гран при на Бразилия.
















































--> -->   Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР