Междувременно, покупките на руски енергоносители от страна на Индия са

...
Междувременно, покупките на руски енергоносители от страна на Индия са
Коментари Харесай

Индия с мерки, за да стимулира използването на фотоволтаици по покривите

Междувременно, покупките на съветски енергоносители от страна на Индия са се нараснали над 13 пъти спрямо преди войната
Индийското държавно управление рационализира процеса на утвърждение за свързване на покривни слънчеви съоръжения и улесни хората да аплайват за дотации и да получат планини от пари в брой... с цел да насърчи по-бързото им въвеждане, оповестява Associated Press.

В това число влизат и 9 милиарда $, оповестени от министър-председателя Нарендра Моди този месец, който твърди, че отделянето на средства ще обезпечи " гратис електричество " за до 10 млн. домове, написа изданието.

Понастоящем по-голямата част от слънчевата сила в Индия идва от слънчеви ферми с размерите на футболно игрище, до момента в който повече от 15 % идват от покривни масиви, а Индия до момента е съумяла да построи единствено 11 гигавата [GW] покривни слънчеви съоръжения... надалеч по-малко от 40-те GW, които се надяваше да има до 2022 година.

Отделно от това Nikkei Asia оповестява, че Индия може да не реализира националните си цели за излъчванията на парникови газове до края на десетилетието, макар устрема си към чиста сила, като отчет на Wood Mackenzie планува, че интензивността на излъчванията на страната ще намалее с 30% до 2030 година, което е доста по-малко от задачата от 45%.

The Economic Times оповестява, че износът на вятърни турбини от страната съвсем се е удвоил в приходно изражение през 2023 година спрямо 2019 година, съгласно разбор на S&P Global.

Междувременно, базирайки се на държавни източници, Ройтерс оповестява, че за първи път Ню Делхи преследва частни вложения в нуклеарната енергетика и води диалози с частни компании, в това число Adani, Reliance, Tata и Vedanta, за вложение на към 26 милиарда $, с цел да помогне за " построяването на 11 000 мегавата (MW) нови мощности за произвеждане на нуклеарна сила до 2040 година ".

В публикацията се прибавя, че понастоящем нуклеарната сила " способства за по-малко от 2 % " от общото произвеждане на електрическа енергия в Индия.

В други вести от региона на енергетиката CNN оповестява, че " Русия навлиза в третата година от войната в Украйна с невиждано количество пари в държавната хазна, подкрепено от рекордните 37 милиарда $ от продажби на недопечен нефт на Индия през предходната година ", като съгласно нов разбор на Центъра за проучване на силата и чистия въздух (CREA) покупките на Индия са се нараснали над 13 пъти спрямо преди войната.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР