Международният валутен фонд предупреди в събота, че вече сериозните глобални

...
Международният валутен фонд предупреди в събота, че вече сериозните глобални
Коментари Харесай

МВФ: Ако конфликтът ескалира, глобалните икономически последици ще са опустошителни

Международният валутен фонд предизвести в събота, че към този момент " сериозните " световни стопански последствия от войната в Украйна ще бъдат " още по-опустошителни ", в случай че спорът ескалира.

В изказване световният заемодател показва, че войната в Украйна към този момент е повишила цените на силата и на зърнените култури зърното и е изпратила вълна от над един милион бежанци в прилежащите страни, като в същото време е провокирала невиждани наказания против Русия, написа

" Докато обстановката остава мощно променлива и вероятностите са обект на изключителна неустановеност, икономическите последствия към този момент са доста съществени ", се показва в изказване на МВФ след съвещание на борда, управлявано от ръководещия шеф Кристалина Георгиева.

" Продължаващата война и обвързваните с нея наказания също по този начин ще окажат съществено въздействие върху международната стопанска система ", предизвестява основаната във Вашингтон организация, отбелязвайки, че рецесията основава неподходящ потрес за инфлацията и икономическата интензивност в миг, когато ценовият напън към този момент е бил висок.

МВФ показва, че ценовите шокове ще се усетят в целия свят и управляващите би трябвало да обезпечат фискална поддръжка за бедните семейства, за които храната и горивата съставляват по-висок дял от разноските, като фондът прибавя, че икономическите вреди ще се усилят, в случай че войната ескалира.

Според МВФ обширните наказания, наложени на Русия от Съединените щати, европейски страни и други, също биха имали " значително влияние върху международната стопанска система и финансовите пазари, със обилни разпространяване и върху други страни ".

В допълнение към човешките жертви, Украйна търпи обилни стопански вреди, като морските пристанища и летища са затворени и развалени, а доста пътища и мостове са развалени или разрушени.

" Въпреки че е доста мъчно да се оценят потребностите от финансиране навръх този стадий, към този момент е ясно, че Украйна ще бъде изправена пред обилни разноски за възобновяване и реорганизация “, се споделя в известието на МВФ.

Очаква се шефът ръб на МВФ да прегледа настояването на Украйна за незабавно финансиране от 1,4 милиарда $ още идната седмица. Украйна също по този начин има 2,2 милиарда $ разполагаем до юни по съществуващо стенд-бай съглашение, уточни Фондът седмица по-рано.

Молдова и други страни с тесни стопански връзки с Украйна и Русия са изложени на " необикновен риск " от дефицит и спирания на доставките, показва още Международният валутен фонд и добавя, че чиновниците на МВФ интензивно разискват с Молдова разновидностите за финансиране. Молдова е поискала разширение и преправяне на съществуващата си стратегия с МВФ за заем в размер на 558 млн. $, с цел да помогне за покриване на разноските от актуалната рецесия.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР