Международният комитет на Червения кръст (МКЧК) заяви, че днешният опит

...
Международният комитет на Червения кръст (МКЧК) заяви, че днешният опит
Коментари Харесай

Вторият опит за евакуация от Мариупол е неуспешна

Международният комитет на Червения кръст (МКЧК) съобщи, че днешният опит за евакуация на към 200 000 цивилни от Мариупол се е провалил. " Днешният, втори опит за започване на евакуация на близо 200 000 души е спрян. Неуспешните опити, направени през вчерашния ден и през днешния ден, акцентират неналичието на в детайли и годно съглашение сред страните в спора " се споделя в изказване на уеб страницата на организацията.

От МКЧК декларират, че организацията " не е и никога не може да бъде " поръчител за съглашение за преустановяване на огъня сред страните или за осъществяването на такова съглашение. „ Нашите групи остават в Мариупол и са подготвени да допринесат за по-нататъшни опити за евакуация, в случай че страните реализиран в детайли съглашение, чието осъществяване и съблюдаване зависи единствено от тях “, споделиха от МКЧК.

Към момента на оповестяването на ДНР през 2014 година Мариупол, с население над 450 000 души, беше вторият по величина град в републиката след Донецк. Въпреки това през юни същата година украинските сили за сигурност си възвърнаха контрола над Мариупол, а източните му покрайнини на Азовския бряг се трансфораха в едно от най-горещите конфликтни места в Източна Украйна.

На 5 март ръководителят на ДНР Денис Пушилин разгласи, че пръстенът на силите на републиката се затваря към града, а представителят на Народната милиция на ДНР Едуард Басурин сподели, че украинската страна е отказала подсигуряват режим на тишина в Мариупол и прилежащия регионален център Волноваха.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР