Международните политики на Русия и Китай се приемат като по-скоро

...
Международните политики на Русия и Китай се приемат като по-скоро
Коментари Харесай

САЩ подобряват международния си имидж

Международните политики на Русия и Китай се одобряват като по-скоро дестабилизиращи за света и в това отношение световните настройки не са се трансформирали спрямо последните няколко години. Регистриран е сериозен растеж в позитивните настройки към Съединени американски щати и най-голямата суперсила от ден на ден се приближава до позитивната част на скалата, сочи изследване на " Галъп ", заяви NOVA.

Европейски Съюз остава единствената от четирите огромни международни сили, която се приема обичайно положително в тази ранглиста и даже в допълнение усъвършенства своя резултат спрямо предходната година.

Изследването е извършено от Световната асоциация „ Галъп интернешънъл “ в края на 2021 година Изследването покрива 45 страни по света и повече от 42 000 пълнолетни жители, представляващи към 2/3 от международното население.

Подобрението на световния облик на Съединени американски щати, спрямо предишни проучвания, най-вероятно е заради промяната в Белия дом.

Известен растеж на позитивните оценки се записва в някои европейски страни и в Латинска Америка. Оценките на самите американци за страната им се усъвършенстват и, въпреки че към момента са по-скоро отрицателни, означават най-високия резултат през последните години.

В световен мащаб (и очаквано) Съединени американски щати са възприемани в най-негативна светлина в Русия и Западна Азия.

Обратно, болшинството от хората в Индия и Африка виждат по-скоро стабилизиращ на резултат интернационалните политики на Америка. Хората в Русия и в Европейския съюз наподобяват най-несигурни по тази тематика.

Глобалният чист резултат за Съединени американски щати – дялове на отговори „ стабилизира “ минус дялове на отговори „ дестабилизира “ – в този момент е -2. Преди три години беше -28.

Имиджът на Русия се резервира трайно отрицателен през последните години, въпреки че преди няколко години беше по-негативен. Една трета от участниците в световното проучване в този момент споделят, че интернационалните политики на Русия са стабилизиращи за света. Близо половината от интервюираните обаче считат, че политиките на Русия дестабилизират. Една четвърт не може да образува мнение. Така световната чиста стойност за Русия е -17.

Международните политики на Русия наподобява са одобрявани в най-голяма степен за дестабилизиращи от хората в Австралия, Съединени американски щати, Европа, Европейски Съюз.

Респондентите в Индия въпреки това считат, че политиките на Русия са по-скоро стабилизиращи – даже в по-голяма степен от самите руснаци. Руските интернационалните политики са позитивно оценени и в Африка. Там обаче, както и в Съединени американски щати, Русия и Латинска Америка, хората са в това време и по-разколебани, защото дяловете на съмнение се равняват на към една трета от всички отговор.

Международните политики на Европейския съюз към момента са одобрявани като по-скоро стабилизиращи в международен мащаб. Европейски Съюз към момента остава единствената от четирите световни сили, която е в позитивната част на скалата. Положителните оценки във връзка с ролята на Съюза в интернационалните отношение са по-скоро константни в последните годишни проучвания на международната Асоциация „ Галъп интернешънъл “, въпреки и да са следени някои вариации. От друга страна опцията на Европейски Съюз да повлияе на международната политика доста в действителност не е толкоз сигурна.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР