Mеждународни превозвачи – български и турски излизат на протест от

...
Mеждународни превозвачи – български и турски излизат на протест от
Коментари Харесай

Международни превозвачи протестират на ГКПП Капитан Андреево

Mеждународни превозвачи – български и турски излизат на митинг от двете страни на един от най-натоварените пунктове в Европа - " Капитан Андреево " в сряда.

Причина за недоволството им е бавната обработка на камионите и товарите на границата сред двете страни. Това води до формиране на километрични опашки и тировете изчакат на място повече от три дни. Това оповестиха от Съюза на интернационалните превозвачи в България и Асоциацията на превозвачите на Турция.

Браншовите организации упорстват за незабавни ограничения, които да ускорят обработката на товарите и прекосяването на камионите.

Ситуацията е такава от към месец и е присъща за този интервал на годината. Причината са в идните празници. Тази година обаче се е нараснало времето на очакване. „ Около 90 – 95 часа чакат водачите на граничният пункт „ Капитан Андреево “ на вход България “ , сподели Йордан Арабаджиев, изпълнителен шеф на Съюза на интернационалните превозвачи у нас.

По думите му аргументите за това са няколко. Едната е промяната на часовото време. България го трансформира и се връща към зимно часово време, до момента в който Турция не. Така се получава часова разлика в промените – българските гранични управляващи се сменят в 8 чака, а турските – в 9 часа. Това води до загуба на 2 часа, през които не се обработват товари, изясни. Йордан Арабаджиев.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР