Международната общност обръща все повече внимание на заплахите на Китай,

...
Международната общност обръща все повече внимание на заплахите на Китай,
Коментари Харесай

Тайван е под светлините на прожекторите след войната в Украйна

Международната общественост обръща от ден на ден внимание на заканите на Китай, отправени към Тайван – това обявиха от Министерство на външните работи на Тайван.

Ситуацията в Тайванския пролив се е трансформирала в гореща точка, защото Тайван е част от първата островна верига и основен съставен елемент в индо-тихоокеанската тактика на Съединени американски щати за противопоставяне на Китай.

От министерството показаха, че въпроси като талибаните в Афганистан и войната в Украйна засягат сигурността на Индо-тихоокеанския район и също таа са тясно свързани с районните несъгласия сред Съединени американски щати и Китай. Пекин продължава да изпраща военни самолети и кораби към Тайван, подкопавайки мира и стабилността в протока.

Китайската комунистическа партия също увеличи напрежението в Източно и Южнокитайско море, чрез приемането на своя Закон за бреговата защита.

От Министерство на външните работи подчертаха, че доколкото връзките сред Съединени американски щати и Китай стават все по-обтегнати, Тайван се трансформира в съществена точка в Индо-тихоокеанския район, където световната демократична общественост се бори против властническото въздействие. Тайван би трябвало да се възползва от удобната си стратегическа обстановка, с цел да ускори съществуващите връзки на съдействие със страни, споделящи сходни полезности.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР