Международната лунна изследователска станция (ILRS) ще се състои от секции

...
Международната лунна изследователска станция (ILRS) ще се състои от секции
Коментари Харесай

Китай разкри подробности за Международната лунна изследователска станция

Международната лунна изследователска станция (ILRS) ще се състои от секции на повърхността на Луната, в орбита към нея и на Земята, и ще бъде построена на два стадия, заяви Синхуа, базирайки се У Вейжен, основен конструктор на китайската стратегия за проучване на естествения ни сателит.

Конструкторът показа проектите за ILRS по време на присъединяване си в Китайската галактическа конференция в Ухан - едно от главните събития по случай Деня на космонавтиката в Китай.

Според У на първия стадий от плана за създаване на Международната лунна изследователска станция до 2035 година ще бъде издигната базова станция в региона на южния полюс на Луната.

Тази базова станция ще разполага с цялостни научни уреди с съществени функционалности и поддържащи детайли за осъществяване на постоянни научни опити, както и за създаване и потребление на запаси в стеснен мащаб.

На втория стадий ще бъде осъществено разширение на станцията, което би трябвало да завърши до 2045 година, с галактическа станция в лунна орбита като център и изцяло функциониращи уреди. Тя ще прави действия в огромен мащаб като научни проучвания, създаване на запаси и инспекция на технологии, за дълъг интервал от време, като задачата в последна сметка ще бъде пилотирано кацане на Марс.

У сподели още, че в близко бъдеще ще бъде изстрелян галактическият уред " Чанъе-6 ", който би трябвало да вземе проби от противоположната страна на Луната - значима задача преди построяването на базовата лунна станция.

През 2026 година Китай ще изстреля " Чанъе-7 ", с цел да извърши проучвани на околната среда и ресурсите в региона на южния лунен полюс.

Две години по-късно към Луната ще се насочи " Чанъе-8 ", с цел да извърши проби, ориентирани към потреблението на лунните запаси на място.

У показва още, че след завършването си Международната лунна изследователска станция ще включва секции на повърхността на Луната, в орбита към нея и на Земята.

По думите на конструктора Китай ще приветства 50 страни, 500 интернационалните проучвателен институции и 5000 задгранични откриватели, които ще се причислят към програмата за Международна лунна изследователска станция. Те ще оказват помощ за развиването й и ръководството на нейните уреди и ще споделят резултатите от научните проучвания.

ILRS съставлява цялостна стратегия за уреди за научни опити, инициирана от Китай и създадена в съдействие с голям брой страни и организации.

Сред новите сътрудници по програмата са Никарагуа, Азиатско-тихоокеанската организация за галактическо съдействие и Арабският съюз за астрономия и галактически науки.

Представянето се състоя на 24 април, когато Китай отбелязва Деня на космонавтиката на Китай. На тази дата през 1970 година страната изстрелва в космоса първия си сателит " Дунфанхун-1 ".


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР