Международната група Adecco, която е специализирана в подбора на персонал

...
Международната група Adecco, която е специализирана в подбора на персонал
Коментари Харесай

Adecco, която има три офиса у нас, отчита спад в приходите

Международната група Adecco, която е профилирана в подбора на личен състав и има офиси в редица европейски страни, в това число и в България, регистрира спад на приходите си през третото тримесечие. От нейното управление показват като причина за този резултат " предизвикателните пазарни условия ", както на Стария континент, по този начин и в Съединени американски щати.

Според показаните резултати приходите на групата са се свили с 2% до 5,89 милиарда евро или 6,55 милиарда $ при упования за такива от 5,92 милиарда $.

Ако бъдат взети поправените данни с информацията за търговията на акциите и валутните придвижвания за обсъждания интервал спадът е по-значителен - в границите на 4 на 100. Това излиза наяве от доклада на основаната в Швейцария компания.

Нетната облага за последните три месеца възлиза на 179 милиона евро, като тя изпреварва упованията на анализаторите за такава от 169 милиона евро.

Adecco не е единствената, която предизвестява за утежняване на обстановката в сегмента, в който оперира. Конкурентът ѝ в услугите за асортимент на фрагменти ManpowerGroup преди време също подчертава върху усложненията пред бизнеса, произлизащи от геополитическите провокации като комерсиалния спор сред Съединени американски щати и Китай, както и Брекзит.

Adecco оперира на пазара в България от 2005 година, като тогава навлиза у нас под името Ajilon Consulting. През 2017 година " Адеко България " разгласи, че разделя бизнеса си и основава ново сдружение - Modis IT Outsoursing, което е профилирано в даването на услуги за ИТ бранша.

Компанията има 3 офиса у нас - в София, Пловдив и Варна. Modis има подобен в столицата, а от 2018 година и в Пловдив. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР