Международната футболна асоциация (ФИФА) и Катар забраниха официално продажбата и

...
Международната футболна асоциация (ФИФА) и Катар забраниха официално продажбата и
Коментари Харесай

ФИФА и Катар забраниха бирата на стадионите

Международната футболна асоциация (ФИФА) и Катар не разрешиха публично продажбата и използването на бира с алкохолно наличие на стадионите, които ще одобряват мачове от международното състезание. Още сутринта редица английски и американски медии оповестиха, че централата, страната хазаин и спонсорите договарят за налагането на ограничавания.

ФИФА разгласи окончателното си решение единствено два дни преди мача на откриването сред тимовете на Катар и Еквадор.

" След извършена полемика сред управляващите на страната хазаин и ФИФА бе взето решение продажбите на алкохолни питиета да бъдат съсредоточени във почитател зоната FIFA Fan Festival и в други лицензирани места. Щандовете за продажба на бира в регионите на стадионите ще бъдат отстранени ", оповестява представител на ФИФА.

До този миг притежателят на извънредните права " Будвайзер ", имаше позволение да продава бира с алкохолно наличие на стадионите и в зоните отвън тях, в които са допускани единствено почитатели с билети. Сега пивоварната може да зарежда хладилниците единствено с безалкохолна бира.

Според източник на Ройтерс, поискал анонимност, договарянията сред Катар, президента на ФИФА Джани Инфантино и представители на компанията " Будвайзер " са траяли дълго време.

" Голям брой от посетителите на международното състезание ще бъдат хора от Близкия Изток и Южна Азия, където алкохолът няма чак толкоз огромна роля в обществото. Стигнали са до умозаключение, че за огромна част от почитателите съществуването на алкохол няма да докара до прелестно преживяване ", споделя източникът на Ройтерс.

Темата с бирата е повдигана от време на време още от избирането на Катар за хазаин на Световното състезание през 2010 година. Въпреки че законите не са чак толкоз строги, колкото в Саудитска Арабия, страната не разрешава използването на алкохол на обществени места. Той също по този начин не може да бъде внасян, а и не се продава на всеки.

" Будвайзер " ще продава бира с алкохолно наличие единствено на FIFA Fan Fest в центъра на Доха и в някои почитател зони, до момента в който в други също ще има възбрана.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР