Международна схема за уреждане на мачове в тениса разкри съвместно

...
Международна схема за уреждане на мачове в тениса разкри съвместно
Коментари Харесай

Играч от Топ 30 на АТР замесен в черно тото и схема за 1,6 трилиона евро

Международна скица за споразумяване на мачове в тениса разкри взаимно следствие на немското издание „ Ди Велт “ и немската национална телевизия „ ZDF”. Според специалистите, единствено през 2018 година през другите тото схеми в тениса са развъртени 1,6 трилиона евро.

Проучването е посочило, че са забъркани 135 играчи, като един от тях минава за международна звезда. Той е част от Топ 30 на АТР и има няколко извоювани шампионата. Разследването е обхванало няколко страни, в това число Белгия, Испания, Франция и Съединени американски щати. Стигнало се е до намесата на ФБР, което се е свързало с белгийските проверяващи.

“Става дума за мрежа на Арменската тото мафия, която се е разпростряла върху няколко страни в Европа. Организацията е доста добре функционираща и настояща с голям обсег. Структурата им е доста стройна. Има хора, които се занимават единствено със сметките в заложните компании, други „ изпират “ парите, а трети контактуват с играчите “, разяснява Ерик Бишоп – зам.-главен прокурор на Белгия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР