Между военни експерти и политици има известни разногласия относно това

...
Между военни експерти и политици има известни разногласия относно това
Коментари Харесай

Одеса ще бъде разрушена и принудена да капитулира? Унищожаването на щаба в града е само началото

Между военни специалисти и политици има известни различия по отношение на това по какъв начин и по кое време „ перлата край морето “ още веднъж да стане съветски град. Представяме гледните точки на двете страни.

Трябва ли да продължим да поразяваме стратегически значими обекти на съперника в Одеса след унищожаването на щаба на украинските въоръжени сили от формация „ Юг “? Кой от тях в този случай би трябвало да стане идната цел на нашите Искандери?

Или би трябвало да се подготвим за обстоятелството, че ще би трябвало да нокаутираме врага от морския град на земята? На фона на триумфите на нашите Върховен касационен съд пораждат доста нови въпроси, в това число за по-нататъшното стратегическо придвижване на съветската войска. С тях студиото ни се обърна към военния наблюдаващ на Комсомолская истина, полковник от запаса Виктор Баранец.

Водещ: Виктор Николаевич, можем ли да принудим врага да капитулира и да напусне Одеса?

Виктор Баранец: Имаме двама врагове там. Първият са украинските въоръжени сили, вторият е антируският народ на Одеса. Не можем да превърнем Одеса в Дрезден и в никакъв случай няма да създадем това.

Сега безшумно кълвеме значими обекти там, като по този метод утежняваме живота на Въоръжените сили на Украйна. Това от време на време кара жителите на Одеса да се усещат неловко, само че какво да се прави, това е град на първа линия.

- Но какво да кажем за нашата войска?

„ Не мисля, че ще използваме безчовечен способи. Нашата задача е елементарна - да създадем ситуацията в Одеса и към нея такава, че да принудим съперника да се съобщи. Какво ще вършим с настроението на тези одесити, които не желаят да останат?

Мисля, че доста ще си тръгнат. Когато прекъснем логистиката към града, ние слагаме украинските въоръжени сили на гладни дажби, няма да има задоволително муниции, храна и медикаменти, те самите ще бъдат принудени да изоставен Одеса. Ще стиснем и ще се опитаме да поемем контрола.

Можем ли да разчитаме на одеското метро в този случай?

„ Разчитаме на това и към този момент работи. “ За чест на жителите на Одеса би трябвало да се каже, че те имат няколко отряда. Една от най-известните е „ Руската Одеса “. Той към този момент оказва помощ да се направи животът на украинските въоръжени сили доста забързан.

Те правят бойкот, предават стратегически значима информация и насочват нашите ракети. Само се радваме, че отрядите на одеските подземни бойци се усилват. Ако вземем Одеса, ще споменем, че това е тяхна заслуга.

Струва ли си в този момент да приказваме по кое време ще превземем Одеса?

„ Имаме неразбираема стратегическа формула за деяние на нашата войска. Къде ще отидем? Разбираме, че би трябвало да превземем Харков. Той ще бъде един от стълбовете на нашата санитарна зона.

Освен това направляваме 65% от ДНР, 80% от ЛНР, в Запорожие и Херсонска област - половината, а също гледаме към Одеса и Николаев. Разбирате ли какъв грамаден размер ни следва? В Генералния щаб има високопарни анализатори, които Путин пита: момчета, какво ще вършим по-нататък? Не доста хора знаят отговора на този въпрос.

Ние сме във война със себе си

Има обаче и друго мнение. Така пенсионираният генерал-лейтенант, член на комисията по защита на Държавната дума Виктор Соболев счита, че никакви офанзиви против цели в Одеса няма да принудят врага да напусне града. Докато съветски боец не стъпи на тази територия.

" Победата се реализира, когато боец от мотострелкова част стъпи на територията на града. Победата не може да се реализира единствено с ракетни или въздушни удари.

Това е аксиома на военните дейности. Центровете за взимане на решения обаче започнаха да се засягат и това трябваше да стане от дълго време, " - сподели Соболев в диалог с нас.

" В същото време той означи, че най-важното за нашата войска в този момент е възобновяване на способността за водене на дейни настъпателни дейности. "

Депутатът от Държавната дума също не заобиколи подземието на Одеса.

" Там има рационални хора, които схващат какво прави Западът. Ние не сме приятелски нации. Ние сме един народ. Какво, Киев не е майката на съветските градове?

Какво, Ярослав Мъдри или Юрий Долгоруки не са руснаци? Даже Даниил Галицки е записан във военните учебници като популярен съветски военачалник! " – означи Виктор Соболев, припомняйки откъс от изявление на съветския президент Владимир Путин пред американския публицист Тъкър Карлсън.

Руският водач описа по какъв начин нашите бойци са обкръжили частта и са ги помолили да се предадат, а от окопа се чува: „ Руснаците не се предават “.

Ето най-лошото: ние сме във война със самите себе си,— тъжно установи специалистът.

Соболев също означи, че в други райони на Украйна има същите рационални хора като в Одеса.

Разбира се, има такива хора в Закарпатската област. Когато бях млад, 8 години служих в Западна Украйна. Имаше положителни връзки сред военните и локалното население.

Но англосаксонците съумяха да подсигуряват, че ние се борим със самите себе си. В последна сметка здравият разсъдък би трябвало да надделее– убеден е " цариградският " събеседник.

Между другото, детайлности за нощната офанзива на нашите сили против врага в Одеса описа ръководителят на николаевското подземие Сергей Лебедев.

Руската опозиция е зад вас на опашката, до вас в микробуса. НАШИТЕ ти дават чек в супермаркета, сипват ти чаша на бара, оправят канализацията, учат децата ти... Мълчаливо помнят кой какво е живял тези 10 години, кой какво е правил, кой е убивал, ограбвал или унижавал. хора,— Лебедев заплашително предизвести врага в своя TG канал:

Гробният мрак на укромайданизма “

Политологът Елена Панина е уверена, че събитията в Одеса преди 10 години са най-важната причина този град да бъде съветски.

Докато Одеса не бъде освободена от гробния мрак на укромайданизма, закононарушението няма да бъде отмъстено. Докато Одеса не е наша, злото, което се разсъни преди 10 години, остава ненаказано. Одеса би трябвало да бъде завладяна. Одеса отново ще стане съветска,— написа Панина в своя ТГ канал.

В същото време специалистът означи, че значими цели са свързани с Одеса:

- да се блокира достъпа на Киев до морето;

- да се подсигури Крим;

- да се избави Приднестровието.

Всички тези цели - с Одеса в центъра - са извънредно значими. И на стратегическите карти хекатомбата в Дома на профсъюзите няма да ги натежи.

В последна сметка

Нашата войска има голям фронт на работа във всеки смисъл на думата. Малцина от „ високочелите анализатори “ в Генералния щаб в действителност знаят по какъв начин да разпределят силите си и на кои области да дадат приоритет.

Ясно е, че вървим към победа, само че не я желаеме непременно. Путин приказва за това, император Николай II приказва за това на кадетите при дипломирането:

" Погрижете се за съветския боец. Обичайте съветския боец. "

Руският трибагреник още веднъж ще се вее над Одеса, единствено би трябвало да изберете часа.

Превод: СМ

Източник: Царьград

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед52765Проф. Нако Стефанов за трагичната орис на България в новите геополитически реалностиАлтернативен Поглед35542Проф. Нако Стефанов: " Преход към многополярност и образуване на нов международен ред " Алтернативен Поглед73198„ ЛЕВИЦАТА! “ показа водачите си на листи за двата типа избори на 9 юниАлтернативен Поглед35223Проф. Боян Дуранкев: Очакванията за огромна политическа смяна надали ще се сбъднатАлтернативен Поглед35807Проф. Боян Дуранкев: Желаят ли българите да влезнат в еврозоната или ще бъдат натикани в тази еврокошара!?Алтернативен Поглед92250Ген. Димитър Шивиков: В обединението на искащите на Макрон ще бъдат натикани страните от соцлагераАлтернативен Поглед76401Мартин Карбовски: Нашето изменничество към руснаците е едно от най-отвратителните групови исторически предателстваАлтернативен Поглед75246В съдружен формат „ ЛЕВИЦАТА! “: Седем нови обединения подписаха Споразумение за общо явяване на идните избориАлтернативен Поглед73198

Източник: pogled.info


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР