Медицинска сестра беше осъдена на доживотен затвор за убийства на

...
Медицинска сестра беше осъдена на доживотен затвор за убийства на
Коментари Харесай

Доживотен затвор за медицинската сестра, убивала бебета в Англия

Медицинска сестра беше наказана на пожизнен затвор за убийства на бебета. 33-годишната Луси Летби бе избрана като най-опасния сериен палач на деца в актуалната английска история. Тя ще прекара остатъка от живота зад решетките поради убиствата на седем новородени и опита за ликвидиране на други шест бебета.

Луси Летби отхвърли да участва в правосъдната зала за произнасянето на присъдата си. Процесът против нея стартира през октомври предходната година.

Летби е работела в неонаталното поделение на болница в Честър, Северозападна Англия. В един миг там стартират необяснимо да умират бебета. Присъствието на Летби е единствената връзка посред им. В продължение на година тя е умъртвявала бебета по разнообразни способи - като е вкаравала въздух в кръвта им, предозирала е млякото им или е отравяла питателните разтвори с инсулин.

" Насочвали сте се особено към близнаци и напоследък към тризнаци. Някои бебета са били здрави. Други са имали здравословни проблеми ", сподели Джеймс Гос, арбитър.



Снимка: Българска телеграфна агенция

Престъпленията са в интервала юни 2015 - юни 2016 година. Има случай, в който прибързано родено момиченце е умъртвено при четвъртия опит на сестрата.

" Това е била жестока, пресметната и цинична акция за убийства на невръстни, В дейностите е имало дълбока преднамереност, граничеща със садизъм ", сподели съдията Джеймс Гос.

При първите претърсвания на дома ѝ, полицията намира записка, в която Летби написа " Аз ги убих. Не съм задоволително добра да се грижа за тях ". После твърди, че е почтена. Доказателствата сочат друго. Миналия петък Летби беше приета за отговорна. Опечалените родители излязоха с изказване.

" Ние сме с разрушени сърца,чувстваме се опустошени, ядосани и вцепенени. Може в никакъв случай да не разберем за какво това се случи. "

Днес съдът в Манчестър произнесе присъдата.

" Луси Летби, за всяко от седемте убийствa и шесте опита за убийствa ви съдя на пожизнен затвор. Тъй като сериозността на вашите закононарушения е извънредно висока, подреждам наредбите за предварително освобождение да не се ползват. Ще прекарате остатъка от живота си в пандиза ", сподели съдията.

Луси Летби е третата жена във Англия, която е наказана на пожизнен затвор без право на опрощение.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР