Медици ще има както в курорта Златни пясъци“, където пунктовете

...
Медици ще има както в курорта Златни пясъци“, където пунктовете
Коментари Харесай

Разкриха медицински пунктове на плажовете във Варна и курортите


Медици ще има както в курорта " Златни пясъци “, където пунктовете са седем, по този начин и в комплекса " Св. Св. Константин и Елена “, " Кабакум “, " Слънчев ден “, " Аспарухово “ и плажовете във Варна, написа " Монитор ". Безплатна e здравна помощ  по плажовете във Варна и курортните комплекси. Лекарите и тази година са най-вече младежи на междинна възраст към 35 години, сподели oщe лекар Иванов.

Медицински пунктове ще бъдат разкрити на 27 места, като обгръщат всички плажове. Екипите се състоят от лекари-реаниматори, фелдшери, медицински сестри и водачи на три реанимобила, които са посоянно разполагаем. Всички лекари са минали обучителни курсове, а пунктовете са ремонтирани главно и оборудвани според Наредбата за водно-спасителна активност.

Екипите разполагат и с мобилни телефони,  с цел да поддържат непрекъсната връзка между тях. Д-р Иванов напомни, че през предходната година няма случаи на удавяния. Двама потърпевши са били настанени в реанимация, само че са се възстановили.

" Най-честите повиквания бяха, когато имаше червен или жълт байрак, когато туристите не се преценяват с предизвестието. Обикновено това са хора, които са използвали или алкохол или други упойващи субстанции, изясни доктор Иванов.

Искам да кажа на хората да се къпят единствено в охраняеми зони, където има избавителни и медицински екипи, които могат да окажат помощ. И то в работно време. Това важи изключително за фамилиите с дребни деца, разяснява още медикът.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР