Медици ампутираха краката на олимпийския шампион по фигурно пързаляне при

...
Медици ампутираха краката на олимпийския шампион по фигурно пързаляне при
Коментари Харесай

Ампутираха краката на олимпийски шампион, борят се да спасят ръцете му

Медици ампутираха краката на олимпийския първенец по фигурно пързаляне при танцовите двойки Роман Костомаров, който е в болница поради пневмония.

На 10 януари Иля Авербух, също олимпийски вицешампион в танцовите двойки, заяви, че Костомаров е в реанимация. По-късно стана ясно, че фигуристът е в тежко положение и е в медикаментозна кома, от която е изваден на 24 януари.
-->
Той обаче развива сепсис, появяват се и проблеми с кръвообращението.

" За страдание и двата му крайници трябваше да бъдат ампутирани. Операцията мина без проблеми и като цяло тялото се възвръща. Сега лекарите се борят да спасят ръцете му. Роман е в схващане. Общото му положение се усъвършенства, само че той продължава да бъде в интензивно поделение ", сподели източникът на ТАСС, предава Българска телеграфна агенция.

По-рано през днешния ден канал " 112 " заяви за ампутацията на единия крайник на Костомаров. Целта на интервенцията била да се отстрани тъканна некроза и да се спре процесът на клетъчна гибел. Отбелязва се, че от единия крайник мъртвата част от тъканта е била почистена, но засегнатата област на другия крак се оказала огромна и се наложило глезенът да бъде изцяло ампутиран.

45-годишният Костомаров завоюва златен медал на зимната олимпиада в Торино заедно с Татяна Навка. Двамата са и двукратни международни и трикратни европейски първенци, както и спечелили във финала на серията Гран При.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР