Медиен магнат и депутат, който има тесни връзки с българското

...
Медиен магнат и депутат, който има тесни връзки с българското
Коментари Харесай

Журналист извади договор: Лобисти в САЩ градят розов имидж на Пеевски пред американското правителство

Медиен магнат и народен представител, който има тесни връзки с българското държавно управление, получава помощ от знакова лобистка компания на фона на възходящото внимание на Съединени американски щати към ендемичната корупция в България,.
Българската адвокатска адвокатска фирма, която е на считания за юрист на Пеевски Александър Ангелов (той беше част от ръководството на ФК Левски), е наела BGR Group, с цел да помогне на своя клиент Делян Пеевски при " проблеми в Съединени американски щати ", според от 9 декември, 2020 година. Споразумението е за 30 000 $ на месец и е със период половин година.
 Глас от Движение за права и свободи с колеблив отговор за връзки сред Борисов и Пеевски Глас от Движение за права и свободи с колеблив отговор за връзки сред Борисов и Пеевски
Движение за права и свободи не разяснява изявления. Дали сме оценка на президента и на държавното управление. Трябва да има отговорно институционално говорене. Так...
BGR ще даде " стратегически насоки и препоръки във връзка с държавните въпроси и връзките с обществеността в Съединени американски щати ". Това може да включва " контакт с държавни чиновници на Съединени американски щати, неправителствени организации, членове на медиите и други лица ".
В контракта се споделя, че екипът на BGR ще се състои от двама души. За връзките с страната ще дава отговор ръководещият шеф Том Лок, някогашен чиновник на ФБР, който се занимава с контактите с правоприлагащите органи и Министерството на финансите на Съединени американски щати, което управлява налагането на глобите. За надзора на връзките с обществеността дава отговор президентът на PR отдела на BGR Джефри Бирнбаум, някогашен кореспондент на Wall Street Journal и колумнист на Washington Post. Бирнбаум, който сега е единственото написано име в контракта от страна на BGR, не отговори на искане за коментар.
Пеевски, член на Движението за права и независимост (ДПС), прочут с подигравателното название Шиши заради фигурата и килограмите си, е обект на яростна рецензия от антикорупционни групи и български протестиращи. Изправен пред най-големите демонстрации от години, министър председателят Бойко Борисов това лято освободи четирима министри на фона на обвиняванията, че Пеевски и други олигарси дърпат конците зад кулисите.
Преди това BGR представляваше ползите на Пеевски от септември 2017 година до 31 декември 2019 година По това време банкерът лична лобистка акция в Съединени американски щати в опит да извоюва налагане на наказания по Закона на Магнитски за български държавни чиновници Василев съобщи, че обвиняванията на държавното управление, че той и неговите сътрудници са присвоили над 1,5 милиарда $ от Корпоративна комерсиална банка на България (Corpbank), са скрит план, воден от Пеевски и основния по това време прокурор Сотир Цацаров. Неговият лобистки опит, от консултантската компания във Вашингтон Jefferson Waterman International (JWI), завърши предходната година, като държавното управление на Съединени американски щати към днешна дата отхвърли да наложи наказания на Магнитски на Пеевски в качеството му на народен представител и на Цацаров в качеството му на основен прокурор на България.
BGR регистрира заплащания за малко над 900 000 $ в перо такси и налози от Aviora Consult сред 2017 и 2019 година, според данни от лобистките регистри. По това време Бирнбаум също е част от платежните връзки, дружно с основния шеф на BGR Марк Тавларидес. Документите демонстрират, че те са взаимодействали с многочислени чиновници на камарата и Сената, както и с Родерик Мур, някогашен заместник-ръководител на задачата в България, който тогава е бил специфичен консултант на Държавния департамент за битка с корупцията, както и с отговарящата за България в Държавния департамент Коко Дауни.
 Разследващи публицисти описват за нова връзка към Пеевски по сагата Осемте джуджета Разследващи публицисти описват за нова връзка към Пеевски по сагата " Осемте джуджета "
" Успях да си върна едно от предприятията в Дупница с доста старания и помощ. Полицията съдействаше интензивно на „ Делта гард ” и...
Сега Пеевски отново е упрекван, че направлява държавни дейности, ориентирани към частния бизнес.
Няколко български притежатели на бизнес, в това число, които стоят зад компанията за моторни масла Prista Oil и Рени Стайкова, брачната половинка на Миню Стайков, неотдавна наеха някогашния чиновник на Държавния департамент Маршал Харис и неговата Alexandria Group International, с цел да лобират пред американската администрация за това, което Харис назовава " държавно незаконно заграбване на бизнес " в България.
Българската прокуратура в противозаконен импорт и експорт на токсични боклуци. от своя страна е упрекнат в по Програмата за развиване на селските региони, финансирана със средства от Европейския съюз
Авторът
Материалът е написан от Джулиан Пеке (, който е прочут като. Именно Пеке е създател и редактор на, американски новинарски уебсайт, който предлага изчерпателно отразяване на интервенции с задгранично въздействие във Вашингтон и отвън него. По време на интервала си в Al-Monitor, той печели две национални журналистически награди за отразяване на лобизма в Близкия изток. Според информация на Politico, Пеке е бил и кореспондент в Конгреса при започване на кариерата си.

 Бивш началник в Столична дирекция на вътрешните работи: Пеевски ръководи ДАНС Бивш началник в Столична дирекция на вътрешните работи: Пеевски ръководи ДАНС
Министерството на вътрешните работи се намира в нормативен, структурно-функционален и управнически безпорядък. Държавна организация " Национална си...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР