МБАЛ-Поморие открива триажен кабинет за пациенти със съмнение за Covid-19

...
МБАЛ-Поморие открива триажен кабинет за пациенти със съмнение за Covid-19
Коментари Харесай

МБАЛ-Поморие открива триажен кабинет за пациенти със съмнение за Covid -19

МБАЛ-Поморие открива триажен кабинет за пациенти със подозрение за Covid-19 от на следващия ден. В него ще се правят безвъзмездни прегледи на пациенти със признаци за Covid - 19, в това число проби, кръвна картина и рентгенови проучвания, без нуждата от даване на талони от персоналните лекари, оповестяват от Община Поморие.

„ В триажния кабинет ще работи медицински екип, който ще преценя положението на пациентите и надлежно дали се постанова хоспитализирането им. Целта е да бъде облекчена работата на медиците в болничното заведение, защото сега огромна част от пациентите сами се диагностицират с Ковид, а не дребна част от хората биват изпращани непосредствено от персоналните им лекари към болница единствено след диалог по телефон и без значение от признаците, които имат “, сподели шефът на МБАЛ Поморие доктор Кирил Хинов.

Разходите за ремонта на помещението, където е самостоятелен триажният кабинет са поети от бюджета на Община Поморие, а от услугата ще могат да се възползват жителите на община Поморие, както и от прилежащите общини – Руен и Несебър, които също се обслужват от МБАЛ – Поморие.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР