Майкъл Гоув, един от най-високопоставените министри в правителството на Борис

...
Майкъл Гоув, един от най-високопоставените министри в правителството на Борис
Коментари Харесай

В Лондон: Борис Джонсън, подай оставка!

Майкъл Гоув, един от най-високопоставените министри в държавното управление на Борис Джонсън, е приканил английския министър председател да подаде оставка. Това заяви през днешния ден заместник-политическият редактор на лондонския в. " Дейли мейл ", съобщи Ройтерс.

Според обявата, Гоув, който е министър на жилищното строителство, общностите и локалното самоуправление, е споделил тази заран на Джонсън да се отдръпна.

През 2016 година Гоув попречи на Джонсън да оглави Консервативната партия, само че се съгласи да влезе в неговото държавно управление, когато Джонсън стана министър председател през 2019 година,припомня Ройтерс.

Агенцията цитира член на комисията към Консервативната партия, която координира работата на нейните депутати от така наречен задни редове в Камарата на общините. Според неназования източник мандатът на Джонсън като министър-председател наподобява е към края си и следва още старши министри да се разгласят против него.

Членът на тази вътрешна парламентарна група, наричана Комисия 1922, е споделил, че през днешния ден следобяд тя ще заседава дали да инициира избор на доверие за премиера, само че по думите му е по-добре високопоставени министри да смъкват Джонсън от поста. " Играта е изгубена. Именно кабинетът би трябвало да предприеме ограничения против него ", предложил източникът.

Консерваторът Дънкан Бейкър е напуснал през днешния ден поста си на парламентарен частен секретар с аргумента, че сривът в доверието през последните шест месеца е " напълно очевиден ", заяви самият той във " Фейскбук ". " Аз говорех още веднъж и още веднъж за неща, свързани с честността, водачеството и доверието ", написа разочаровано той, съобщи Ройтерс.

Франс прес добавя, че петима държавни секретари (заместник-министри) - Кеми Бейдънок, Нийл О'Брайън, Алек Бъргхарт, Лий Роули и Джулия Лопес - са подали оставки.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР