Маями Хийт се наложи над Бостън Селтикс с категоричното 128:102

...
Маями Хийт се наложи над Бостън Селтикс с категоричното 128:102
Коментари Харесай

Маями разби Бостън и е на победа от Финалите на НБА

Маями Хийт се наложи над Бостън Селтикс с безапелационното 128:102 вкъщи в мач номер 3 от финалната серия на Източната конференция в Националната баскетболна асоциация (НБА). По този метод Хийт поведоха с 3-0 победи и са на триумф от място във Финалите на Лигата.


Възпитаниците на Ерик Сполстра изиграха страховит дуел, в който не оставиха шансове на противника след двете победи в залата на „ келтите “. Гейб Винсънт бе над всички с 29 точки, а 22 от пейката добави Дънкан Робинсън, в това число 5/7 от тройката. С 18 и 16 надлежно способстваха Кейлъб Мартин и Джими Бътлър, а 13 и 10 вкараха респективно Бам Адебайо и Макс Струс. „ Горещите “ приключиха с над 56% успеваемост при стрелбата за две точки и с над 54% зад арката.

Бостън нямаше отговор за мощната игра на домакините, като разочароващи мачове направиха двамата съществени играчи на отбора Джейсън Тейтъм и Джейлън Браун. Тейтъм приключи с дабъл-дабъл – 14 точки и 10 битки, само че при едвам 6/18 при стрелбата за две, до момента в който Браун имаше еднакъв дуел – 12 точки, при 6/17. Те бяха и единствените с двуцифрен точков актив от титулярите на тима, като трима от пейката вкараха 10 или повече точки – Грант Уилямс (12), Люк Корнет (11) и Пейтън Причард (12).

Мач номер 4 от серията е още веднъж в залата на Хийт, като отборът ще се опита да се класира на Финалите за повторно в последните четири сезона – през 2020 тимът загуби от Ел Ей Лейкърс с 2-4. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР