Матей Казийски отново може да играе в националния отбор по

...
Матей Казийски отново може да играе в националния отбор по
Коментари Харесай

Матей Казийски близо до завръщане в националния по волейбол

Матей Казийски още веднъж може да играе в националния тим по волейбол на България. Звездата на италианския Тренто попадна в разширения състав на селекционера Пламен Константинов за Лигата на нациите.

Очаква се решението на Казийски по отношение на изпратената му повиквателна. Националният селекционер е в диалози със състезателя, които към момента не са завършили. Вратата за негово присъединяване в националния тим остава отворена, показват от Българска федерация волейбол. Окончателно решение ще бъде взето от състезателя след приключването на уговорките му към клубния му тим в Италия.

Сред другите по-интересни имена са Теодор Салпаров, Георги Братоев и Валентин Братоев, които също вършат завръщане измежду мъжете. От групата отсъства Тодор Скримов, който пожела да постави завършек на кариерата си в националния отбор.

Константинов не номинира играчи от отбора на България под 21 години, който ще взе участие на международно състезание в Бахрейн. Изключение само е Александър Николов. Световното съответствува с третата седмица от Лигата на нациите.

Първата група състезатели към този момент тренира в зала „ Христо Ботев “. Около 15 май в София ще дойдат Константинов дружно с помощниците му Андрей Жеков, Георги Петров, Венислав Наумов и Милен Богданов.

През тази година България чака изпълнено с страсти волейболно лято. Освен присъединяване на мъжете и дамите в Лигата на нациите, предстоят европейски шампионати и олимпийски квалификации за първите ни тимове. При мъжете България е хазаин в лицето на Варна, билетите към този момент са в продажба при доста сериозен интерес.

Разширеният състав по азбучен ред:

Разпределители:

Георги Братоев Георги Сеганов Делчо Раев Добромир Димитров

Диагонали:

Бранимир Грозданов Димитър Димитров Радослав Парапунов Цветан Соколов

Посрещачи:

Александър Николов Аспарух Аспарухов Валентин Братоев Денис Карягин Мартин Атанасов Матей Казийски Николай Пенчев Самуил Вълчинов Светослав Иванов

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР