Масово затваряне на училища във , броени дни след като

...
Масово затваряне на училища във , броени дни след като
Коментари Харесай

Масово затваряне на училища във Франция заради Covid-19

Масово затваряне на учебни заведения във, броени дни откакто откриха образователната година. Първият образователен ден там беше на 1 септември, само че доста образователни заведения към този момент изпратиха децата назад вкъщи, поради инфектирани с ковид.
Затварянето на учебни заведения броени дни след старта на образователната година е предстоящо, разясняват управляващите в страната, заяви NOVA.
 Франция с рекорден брой инфектирани с ковид за ден Франция с рекорден брой инфектирани с ковид за ден
Франция записва връх на новозаразени с ковид от началото на пандемията. За последното денонощие са открити 9 843 случая,...
Ежедневно Франция записва сред 8 000 и 10 000 новозаразени. Ситуацията слага страната на второ място в Европа след по разпространяване на ковид и принуди държавно управление да наложи спомагателни ограничения за ограничение на заболяването. Сред тях – наложително носене на маски, даже на улицата, както и изолацията при признаци или позитивен тест за COVID-19, която ще бъде понижена от 14 на 7 дни.
На 1 септември повече от 12 милиона деца във Франция поеха към класните стаи. Разочарованието от затворените стаи за доста фамилии пристигна единствено дни по-късно. “Настояваме за възстановяване на обстановката с работещите родители. Нужно е да ги защитим при положение, че в учебните заведения на децата им бъде наложена карантина. Те би трябвало да останат у дома, а не да продължат да работят на открито в усложнена конюнктура ”, сподели Жан-Андре Ласер - ръководител на парижко учебно настоятелство.
За работещите, които би трябвало да останат вкъщи поради затворено учебно заведение, страната ще изплаща 85% от чистото месечно заплащане, само че единствено при изискване, че служителят не може да работи отдалечено.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР