Масови фалити и висока безработица в резултат на загубите от

...
Масови фалити и висока безработица в резултат на загубите от
Коментари Харесай

ЕЦБ прогнозира масови фалити и висока безработица в Гърция заради COVID-19

Масови банкрути и висока безработица вследствие на загубите от пандемията от ковид - това са прогнози за гръцката стопанска система в разбор на Европейската централна банка (ЕЦБ).

От банкрут в Гърция са застрашени 20% от компаниите, показва разбор на ЕЦБ. Проблемните браншове за бизнеса са: туризъм, услуги, търговия и товарни транспорти, както и всички други браншове, свързани с тези браншове.

Според разбори на гръцки стопански специалисти до момента единствено изплащането на държавна помощ към бизнеса избавя компаниите от цялостна злополука.

Председателят на Търговската камара на Гърция Йоргос Каватас предвижда, на база на действителното положение на бизнеса в Гърция, че 40% от компаниите или над 200 хиляди ще банкрутират вследствие на вредите от пандемията.

Въпреки оптимистичните сигнали за туристическия сезон това лято доста хотели към момента не са отворили заради липса на резервации.

Затова от съюза на хотелиерите в Гърция се обърнаха с писмо до държавното управление за понижаване на налозите, с цел да се избегнат банкрути.

Положителни са оценките за възобновяване на браншовете индустрия и селско стопанство в гръцката стопанска система по информация на финансовото министерство.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР