Масова вълна от благодарности заля социалните мрежи по повод Световния

...
Масова вълна от благодарности заля социалните мрежи по повод Световния
Коментари Харесай

Вълна от благодарности за лекари във Фейсбук на Световния ден на здравето

Масова вълна от благодарности заля обществените мрежи във връзка Световния ден на здравето. Своята благодарност към лекари и сестри изрекоха мнозина българи в персонални изповеди, свързани с тежки моменти от живота им. Мнозина изброяват поименно медиците, които са им помогнали да превъзмогнат заболявания, лечебните заведения и цели екипи.

Успоредно с това текат тежките диагнози за здравната ни система, за публикуваната корупция, за отводите на лекари да извършват отговорностите си професионално и етично.

7 април е Световен ден на здравето и професионален празник на всички, които работят в региона на хуманната медицина. Празникът се отбелязва от 1948 година по самодейност на Световната здравна организация, а в България се празнува и като Ден на здравния служащ от 1964 година.

Междувременно Световната здравна организация инциира акцията " Нашата планета, нашето здраве ", която подчертава върху чистата околна среда. 13 милиона индивида умират всяка година с помощта на неприятни условия на живот, подбудени от неподходяща околна среда.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР