Маслото, млякото и кашкавалът, които в момента масово се предлагат

...
Маслото, млякото и кашкавалът, които в момента масово се предлагат
Коментари Харесай

Какво се случи? Такива цени не сме виждали скоро

Маслото, млякото и кашкавалът, които сега всеобщо се оферират на промоция, са на обективни цени. Това разясниха специалисти, написа „ Телеграф “.

През последните седмици внезапно се усили броят на продуктите, които са с понижени цени. Например сега се предлага масло за 4-5 лв. за опаковка от 250 грама, което е обикновено поради цената им на едро.
-->
Преди понижението то се продаваше за 6-8 лв. за опаковка. Прясното мляко пък към този момент може да се откри и за 2,50 лв. за литър, а единствено преди седмица най-евтиното в хладилната витрина се оферираше за над 3 лв. и стигаше 4 лв..

Млякото, създадено от страната компания „ Ел би Булгарикум “, пък коства друго в три обособени магазина – по 2,90 лева за литър, 3,30 лева за литър и 3,90 лева за литър, сподели инспекция на специалистите.

Същата е обстановката и при кашкавала. Търговците на дребно всеобщо афишират червен етикет за другите артикули, като с понижението излиза за по 23-24 лв., което е заслужено. Освен тях има още доста други артикули, които са с понижени цени, в това число и вносни зеленчуци от Турция. Например оферират се домати по 4,50 лв. за кило, а предходната им цена е била 6,50 лева

Надценки

Рязкото нарастване на стоките на промоция или с понижения пристигна, откакто държавното управление разгласи надценките, които прибират търговците, като уточни за образци точно млечните артикули.

Служебната власт разгласи още, че се готви таван на надценката на хипермаркетите и магазините за сред 50 и 100 артикули от дребната потребителска кошница.

Обмисля се допустимата надценка за тези съществени артикули от магазините да е 10 на 100, разгласи вицепремиерът Христо Алексиев.

От Сдружението за съвременна търговия разясниха концепцията, че чакат публична покана от институциите за среща, на която да бъде разисквана концепцията за таван на надценките, които се поставят върху храните.

Съвет

Междувременно в Министерството на стопанската система и нововъведенията се организира съвещание на Отраслов съвет за тристранно съдействие „ Хранително-вкусова индустрия “, с присъединяване на зам.-министъра Ирина Щонова.

На него от Федерацията на самостоятелните синдикални организации в хранителната индустрия показаха, че се следи повишаване на цените на стоките от производител до магазина с 40-50%, а в някои случаи даже до 100%, което би трябвало да бъде обект на инспекция от контролните органи.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР