Маските паднаха – няма кворум за начало на извънредната Общинска

...
Маските паднаха – няма кворум за начало на извънредната Общинска
Коментари Харесай

Маските паднаха: ГЕРБ и БСП слугуват на Георги Гергов

Маските паднаха – няма кворум за начало на изключителната Общинска сесия, която се привиква през днешния ден с цел да се  гласоподава още веднъж дали Община Пловдив  да одобри акциите на Варна в дружеството– притежател на Международния панаир – „ Пълдин туринвест “.

Към момента отсъстват съветниците от ГЕРБ и Българска социалистическа партия. На въпрос за какво ги няма на сесия, кметът на шайката Здравко Димитров – Зико се сопна: „ Попитайте тях, имате им телефоните “.

За следващ път пред постройката вна градския парламент се събраха  протестиращи жители.

„ Въздържал се е равно на Гергов продал се! “ – гласи надпис на техен афиш.

„ Ние сме тук, с цел да се опитаме като жители да спрем това безумство. За страдание, през днешния ден сме доста по-малко от общинските съветници. Въпреки че е работен ден, взехме решение, че ще бъдем тук, с цел да създадем всичко допустимо по силите ни ” – споделят протестиращите.

„ Доведе ни борбата за Панаира и в по-голяма степен за града ни. Управляващите взеха решение, че градът ни е на тезгяха и ще го подаряваме и продаваме. В случая ще обслужваме корпоративните ползи на Георги Гергов ” – гласи друго яростно мнение на недоволните от досегашното решение на болшинството.

Според кмета Димитров митингът е проведен, а общинските съветници са осведомени за предлагането на Георги Гергов да отстъпи терен от Панаира за Опера и община Пловдив да получи 2 % от акциите на „ Пълдин туринвест “.

Реклама

За сесията в Пловдив  дойдоха депутатите от „ Демократична България “ Христо Иванов и Ивайло Мирчев.

Присъствието си Христо Иванов изясни по този начин: „ Аз съм тук, тъй като този проблем рискува да се трансформира не просто в закононарушение по отношение на Пловдив, а в мното тежък народен проблем. Ако бъде позволено окончателното харизване на Пловдивския панаир, това ще бъде съвършената илюстрация за това по какъв начин съветското въздействие и корупцията у нас влизат в кръвосмесителна връзка “.

Ако съветниците от ГЕРБ, Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи и част от Български земеделски народен съюз „ Ал. Стамболийски “ препотвърдят единодушието си от края на предходната година, предприемачът Георги Гергов ще стане притежател на 79% от панаира.

Искането за изключителната сесия е импортирано от 20 съветници от разнообразни групи в локалния парламент и бе предшествaно от митинги. Според тях прегласуването е единственият метод да се защитят ползите на Пловдив в панаира и да се спасят 350-те декара земя, върху която е построен.

Варна държи 28% от акциите на панаира, само че одобри договорката на Гергов да ги размени с дял в „ Пълдин туринвест “, с което той става пълновръстен акционер на Панаира.

Това е трето гласоподаване по проблема. Първият път „ ЗА “ гласоподаваха единствено от групата „ Автентична лява Българска социалистическа партия “. До обрата в позицията на ГЕРБ и останалите четирима се стигна след писмо на Гергов до съветниците, в което дава обещание, че в случай че бъдат признати акциите на Варна, той ще подари 6 декара земя в панаира за създаване на опера в града и 2% от акциите на „ Пълдин туринвест “, с цел да не загуби Пловдив каузи си в него.

Сега се желае представителят на общината в сдружението Ясен Михайлов да бъде акредитиран да гласоподава срещу препоръчаното увеличение на капитала и измененията в устава му на акционерното заседание на 9 януари.
Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР