Машинното гласуване няма да преустанови на 100% порочните практики, но

...
Машинното гласуване няма да преустанови на 100% порочните практики, но
Коментари Харесай

Социолог: Машинното гласуване няма да преустанови 100% порочните практики

Машинното гласоподаване няма да прекрати на 100% порочните практики, само че ще преодолее 2/3 от тях. Това сподели за „ Фокус “ социологът Юрий Асланов.
„ По този въпрос се употребяват доста странни причини и по този начин към този момент пета година. За 5 години страната можеше да се провежда 30 пъти най-малко, с цел да съблюдава закона. Няма никакви спънки и сега да го направи, несъмнено, в случай че Народното събрание направи промени в някой закони, включително и в Закона за публичните поръчки, тъй като не може ЦИК за 1 месец да провежда социална поръчка, както в този момент е по закон – 30 дни преди изборния ден и да я извърши. Това е невероятно. Може да се провежда машинното гласоподаване, като занапред би трябвало да се стартира процедурата, разяснява той. Юрий Асланов сподели още, че за това гласоподаване се популяризират откровени неистини, че на всички места било неразрешено.
По думите му възбраната се отнася за отдалеченото електорално гласоподаване. Има страни с дълголетен опит в машинното гласоподаване и броене на гласовете като Холандия и Дания, добави социологът.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР