Руският закон е нужен на управляващите в Грузия и за

...
Руският закон е нужен на управляващите в Грузия и за
Коментари Харесай

Чавдар Стефанов: Руският закон е нужен на управляващите в Грузия, за да вземат четвърти мандат

" Руският закон " е необходим на ръководещите в Грузия и за изборите през октомври, те желаят да вземат и четвърти мандат. "

Това сподели пред БНР журналистът Чавдар Стефанов, някогашен сътрудник на БНР в Москва. Той предвижда, че законът ще бъде признат, тъй като ръководещите имат парламентарно болшинство.

" Нагласите на ръководещите в Тбилиси са да одобряват този закон и считат, че около Европейското по футбол, на което Грузия взе участие, ще се не помни приемането на така наречен съветски закон или закон за " непознатите сътрудници ". Иначе той е необходим на ръководещите в Грузия и за изборите през октомври, защото наричаният от опозицията " съветски " закон ще даде опция не за бистрота, а за преодоляване на медии и репресии против неправителствени организации ", изясни той и добави, че ръководещите в Грузия желаят да вземат и четвърти мандат, желаят да потвърдят властта си от 2012 година

По думите на Чавдар Стефанов ръководещата партия " Грузинска фантазия " употребява страховете в Грузия от това, което се е случвало преди този момент - войната с Русия, сраженията в страната, отцепването на Абхазия и Южна Осетия:

" Партията се възползва от тези страхове и сега употребява лозунги, които виждаме и в московската агитация, като да вземем за пример за външна интервенция в Грузия. Законът планува организациите и медиите, които имат над 20% непознато финансиране, би трябвало да се записват.... Другото, което се употребява, е разпокъсаната съпротива ".

Журналистът акцентира, че от ден на ден висши учебни заведения в Грузия стартират да стачкуват и " не е ясно какво може да излезе от това цялостно замесване ", което се случва в страната от ръководещите от " Грузинска фантазия ".

" На митингите основно са младежите ", посочи той.

Според Стефанов от " Грузинска фантазия " разчитат и на европейските избори, защото чакат да има хора в Екологичен потенциал, които да попречват обща европейска позиция за събитията в Грузия:

" Спекулира се, че Унгария и Словакия попречват обща позиция на Европейски Съюз за протичащото се в Грузия ".

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР