Симпатизанти на Възраждане“ се нахвърлиха върху колата на украинска делегация,

...
Симпатизанти на Възраждане“ се нахвърлиха върху колата на украинска делегация,
Коментари Харесай

Симпатизанти на „Възраждане“ нападнаха колата на украинска делегация, която беше на посещение в АЕЦ „Белене“

Симпатизанти на „ Възраждане “ се нахвърлиха върху колата на украинска делегация, която беше на посещаване в АЕЦ „ Белене “. Това излиза наяве от постове на партията във Facebook. В понеделник група от 20-тина партийни симпатизанти се беше събрала на пътя пред площадката с плакати „ АЕЦ Белене - светлото бъдеще “ и „ Българските реактори са на България “.

Припомняме, че България взе решение за продажба на съветските реактори за „ Белене “ на Киев, което бе и мотивът за визитата на „ Енергоатом “ в България.

Охраната на площадката - възрастен човек - не успяваше да укроти последователите, които се нахвърлиха върху колата на делегацията. Двама мъже застават до предния похлупак, а единият даже опита да се качи от горната страна. Останалите хора крещят и тропат по прозорците на пасажерите.

След към 2 минути напрежение, водачът се връща обратно и минава по заобиколен път.

В последна сметка, експертите от „ Енергоатом “ са съумели да стигнат до площадката, както излиза наяве от известие на НЕК.

Случката беше коментирана в обществената мрежа Facebook от водача на партията Костадин Костадинов

„ В неделя по медиите излезе информация, че в АЕЦ " Белене " ще идва украино-американска делегация, която ще упорства пред управлението на НЕК двата наши атомни реактора да бъдат подарени на Украйна. След като проучихме детайлите към защитаваното в загадка посещаване, през вчерашния ден се постарахме да посрещнем уместно неканените посетители. Десетки възрожденци, водени от нашия плевенски народен представител Ивелин Първанов, блокират украинците в представителството на НЕК в Белене. Те съумяват да се измъкнат през заден вход и се насочат към централата, където обаче още веднъж са пресрещнати от протестиращите от „ Възраждане “. Наглите украинци, идващи с бус и кола на украинското посолство, се пробват да преминат през хората, като безусловно едвам не премазват някои от тях - пред безучастните погледи на защитата на централата. В последна сметка украинците не са позволени да влязат, а американците, в това време научили за протичащото се, изобщо не посмяват да се появят “, написа Костадинов.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР