Машината с регистрация F-HPJE е изпълнявала полет AF66 от парижкото

...
Машината с регистрация F-HPJE е изпълнявала полет AF66 от парижкото
Коментари Харесай

Кошмарен Инцидент С Пътнически Самолет Преди Минути! Първо Видео От Ужаса, Разпаднал Се Е

Машината с регистрация F-HPJE е изпълнявала полет AF66 от парижкото летище Шарл дьо Гол до Лос Анджелис. На височина от 11 000 m, до момента в който самолетът е на към 350 km югоизточно от столицата на Гренландия Нуук, мотор номер 4 (най-външният на дясното полукрило) се е разрушил.

Снимките, които са създали пасажерите в полет демонстрират, че от мотора GP7200 липсва първата степен на ниско налягане, както и огромна част от кожуха на мотора. Има повреди и по пилона. Имало е и теч на хидравлична течност. Пасажерите описват за съществени трептения, незабавно след разрушаването на мотора, написа Пик.

Два часа по-късно, самолетът сполучливо се е приземил на летището Гуус Бей в канадската провинция Нюфаундленд. Води се следствие, а пасажерите чакат самолети на Air France, които да ги отведат в Лос Анджелис.

Пострадалият аероплан има сериен номер 052 и е доставен на Air France през май 2011 година, а е направил първия си полет година по-рано. Машината се задвижва от четири GP7200, произвеждане на Engine Alliance (джойнт венчър сред General Electric и Pratt & Whitney).Инцидентът припомня за полет QF32 на Qantas от ноември 2010 година

При политане от Сингапур се унищожи една от степените на мотор номер 2, което провокира съществени повреди по машината, която се приземи спешно без потърпевши. Тогава обаче случая стана с мотор Rolls-Royce Trent 900.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР