Мароканският кралски флот (KMF), патрулиращ по средиземноморското и атлантическото крайбрежие

...
Мароканският кралски флот (KMF), патрулиращ по средиземноморското и атлантическото крайбрежие
Коментари Харесай

Кралският флот на Мароко спаси над 400 бедстващи мигранти

Мароканският кралски флот (KMF), патрулиращ по средиземноморското и атлантическото крайбрежие на страната, избави 438 незаконни мигранти от 19 до 23 август, множеството от тях от Африка, съобщи ТАСС.

Сред избавените са трима жители на Бангладеш и един турчин, оповестява в понеделник вечерта осведомителната организация Maghreb Arabe Presse, базирайки се на източници във военното ведомство. Мигрантите се пробвали да преодолеят пътя с лодка.
 Откриха десетки мигранти в ловно стопанство над Ихтиман Откриха десетки мигранти в ловно стопанство над Ихтиман
Откриха десетки мигранти в ловно стопанство над Ихтиман. Всички те твърдели, че идват от Афганистан и са избягали поради спора в ст...

„ Всички избавени мигранти са получили първа помощ на борда на корабите на KMF, след което са били докарани здрави до най-близките пристанища на Мароко и предадени на офицерите от кралската жандармерия “, отбелязва организацията.

Мароко, отделено от Европа от тесния Гибралтарски пролив, от доста години е директна страна за незаконни мигранти, които се пробват да се реалокират от Северна и Тропическа Африка в Европейски Съюз.

Според управляващите интензивността на незаконните мрежи, ангажирани с прехвърлянето на незаконни мигранти от кралството към страните от Европейски Съюз, се е нараснала през последните години. Испания остава съществена дестинация за мигрантския поток от Африка.

Още от АФРИКА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР