Марк Зъкърбърг има теория за това защо съкращенията в технологичния

...
Марк Зъкърбърг има теория за това защо съкращенията в технологичния
Коментари Харесай

Има ползи да пестим: Зъкърбърг за уволненията в технологичния сектор

Марк Зъкърбърг има доктрина за това за какво съкращенията в софтуерния бранш не понижават: Компаниите осъзнават, че въпреки и да е неприятно, има изгоди от това да бъдат " по-икономични ".

Като посетител в подкаста основният изпълнителен шеф на Meta изяснява, че фирмите към момента се приспособяват към ерата след пандемията.

В обширното изявление той разисква и конкуренцията с Apple, наред с други тематики.

Първата вълна и какво следва
По време на пандемията продажбите в електронната търговия се покачиха, което докара до огромни облаги в онлайн рекламата, написа Business Insider.
Но откакто хората се върнаха в магазините и стопанската система се приспособява, растежът на продажбите спадна, а цените на рекламата се завърнаха назад на земята.

Много компании, в това число Meta, осъзнаха, че са наели прекомерно доста чиновници и трябваше да създадат огромни съкращения. 

Зъкърбърг разяснява, че фирмите към този момент не понижават броя на чиновниците си единствено поради несъразмерното наемане на личен състав - в този момент те осъзнават, че може да има изгоди от това да работят по-икономично.

“Въпреки че доста софтуерни компании в началото не желаеха да вършат съкращения, те осъзнаха, че това не значи край ”, показва той.

" Очевидно беше доста мъчно, разделихме се с доста надарени хора, на които държим ", споделя той, говорейки за последните съкращения в Meta.

" Но в някои връзки, когато ставаме по-слаби, това прави компанията по-ефективна. "

Откакто Meta редуцира десетки хиляди свои чиновници, започвайки с " годината на успеваемостта ", компанията прави мощно завръщане, а акциите ѝ са на исторически връх.

По-малко равнища на ръководство

Зъкърбърг минимализира управническите равнища като част от този блян към успеваемост.

В Instagram се отстраняват ръководителите на механически стратегии, като тази роля се редуцира и в други отдели на Meta.

“Днес фирмите към момента са в режим на мислене за успеваемост ”, споделя Зъкърбърг.

Според него доста от тях обмислят преструктуриране, равнене на управническите равнища и прекосяване към по-икономичен модел.

Компании като Microsoft и Гугъл не престават да понижават броя на чиновниците си макар постоянните облаги.

Редица основни изпълнителни шефове на компании като Amazon загатнаха проекти за преструктуриране на и вложение в изкуствен интелект.

Но Зъкърбърг не счита, че AI е огромна част от уравнението.

" Поне за нас нещата, свързани с AI, не бяха главен мотор за това ", споделя основният изпълнителен шеф на Meta.

" Всичко пристигна от убеждението, че би трябвало да свършим най-хубавата работа, която можем, като създадем стройна компания. "

Конкуренцията с Apple

Зъкърбърг приказва и за мощното съревнование на Meta с Apple.

Той и основният изпълнителен шеф Тим Кук имат нещо като омраза от няколко години насам, до момента в който фирмите се надпреварват да се трансфорат в преобладаваща платформа за виртуална действителност и в това, което Apple назовава пространствени калкулации.

По-рано тази седмица Зъкърбърг се изрече отрицателно за хедсета Vision Pro в ревю, оповестено онлайн.

" Приемам Apple съществено ", споделя той по време на подкаста Morning Brew.

" Мисля, че тя е добра компания. Те правят добра работа. "

Главният изпълнителен шеф споделя още, че Apple евентуално ще усъвършенства своите очила, само че съгласно него Meta ще се движи по-бързо.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР