Далас Маверикс неутрализира ЛА Клипърс като домакин в третия двубой

...
Далас Маверикс неутрализира ЛА Клипърс като домакин в третия двубой
Коментари Харесай

Далас Маверикс и Индиана Пейсърс поведоха с 2:1 в плейофните им серии в НБА

Далас Маверикс обезврежда ЛА Клипърс като хазаин в третия дуел посред им със 101:90, с цел да поведе с 2:1 в плейофната им серия от Западната конференция в НБА.

Добрата отбрана на тексасци още веднъж бе основна, лимитирайки две от огромните звезди на Клипърс Кауай Ленард и Пол Джордж до надлежно девет и седем точки, както и постоянно дейния от пейката Ръсел Уестбрук, който вкара единствено една точка и дори беше изпъден след серията от груби дейности против Лука Дончич.

That`s a grown-man BLCK
— Dallas Mavericks (@dallasmavs)

Словенецът и неговия сътрудник на паркета Кайри Ървинг още веднъж бяха в центъра на всичко по-важно за Маверикс. Дончич, който излезе наложително в първата четвърт заради проблем с дясното коляно, само че се завърна малко по-късно, бе на асистенция от трипъл-дабъл - 22 точки, 10 битки и 9 асистенции, до момента в който Ървинг означи 19 точки в последните 14 минути на дуела.

За калифорнийци Джеймс Хардън и Норман Пауъл осъществиха по 21 точки.

Следващият дуел посред им още веднъж ще се играе на следващия ден в Тексас.

Look at that man fly
— Dallas Mavericks (@dallasmavs)

Индиана Пейсърс завоюва трагичен дуел против Милуоки Бъкс със 121:118 след продължение и по този начин поведе с 2:1 в плейофната им серия от Източната конференция в НБА.

" Пешеходците " поведоха със 17 точки в края на първата четвърт, само че " елените " водени от Деймиън Лилард и Крис Мидълтън, в неналичието на огромната им звезда Янис Антетокумпо, последователно наваксаха резултата, с цел да се стигне до 111:111 в края на последната четвърт. В продължението, при оставащи 1.6 секунди, Тайрийз Халибъртън вкара панер и фал, оформяйки крайното 121:118.

Tyrese Haliburton comes up HUGE with playoff career-highs in PTS, REB, and AST as the take a 2-1 series lead!

18 PTS
16 AST
10 REB
Game-winning shot presented by Гугъл Pixel
— NBA (@NBA)

Майлс Търнър вкара 29 точки, а с изключение на решаващия панер Халибъртън направи и трипъл-дабъл - 18 точки, 10 битки и 16 асистенции, с цел да донесат успеха на Пейсърс.

Въпреки това, най-резултатен на паркета бе Крис Мидълтън, който бе под въпрос в този дуел, със зашеметяващите 42 точки, както и 10 битки, с цел да оформи неговия дабъл-дабъл. Деймиън Лилард продължи положителната си серия в плейофите с 28 точки, само че може и да не взе участие в идващия мач на Бъкс, заради травма, която претърпя в този дуел.

Двата тима ще се изправят един против различен още веднъж в Индианополис на 29 април.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР