Марк и Енджъл Черноф са основатели на един от най-популярните

...
Марк и Енджъл Черноф са основатели на един от най-популярните
Коментари Харесай

7 неща, които е нужно да спрете да очаквате от другите

Марк и Енджъл Черноф са създатели на един от най-популярните блогове за личностно развиване Marc and Angel Hack Life. Практичните им препоръки са спечелили доверието на милиони хора по света, а ние избрахме 7 неща, които биха ни икономисали ежедневните разочарования. За ненужните упования и действителността, рецептата на Марк Черноф.

Спрете да очаквате да се съгласяват с вас
Вие заслужавате да живеете щастливо и да живеете живота, за който сте мечтали. Не позволявайте мнението на другите да ви кара да забравяте това. Не сте длъжни да оправдавате непознатите упования и не би трябвало да мислите, че другите ще оправдават вашите. Следвайте интуицията си, не се сравнявайте с останалите. Не позволявайте непознатия триумф да ви обезкуражи. Следвайте своя път и своята орис, с цел да изживеете своето благополучие.

Спрете да очаквате да ви уважат повече, в сравнение с самите вие се почитате
Истинската мощ е в душата и духа, не в мускулите. Вярвайте в себе си и действайте. Не молете никого за обич, почитание и внимание. Самите вие би трябвало да ги проявявате. Погледнете се в огледалото и си кажете, че се обичате и че всичките ви последващи действия ще са свързани с това отношение. Когато проявявате самоуважение и обич към себе си, получавате опцията да бъдете в действителност щастливи.

Спрете да мислите дали другите ви харесват
Може би се чувствате скъп от някого, а в това време сте скъп от другиго. Споделяйте времето си с тези, които ви ценят. Колкото и добре да се отнасяте с хората, постоянно ще има такива, които ще ви подлагат на критика. Няма по какъв начин всички да ви харесват. Качествата, които ви отличават от останалите, са същите, поради които някои хора ще ви обичат.

Спрете да очаквате хората да са такива, каквито са в визиите ви
Не бъдете прекомерно сериозни към хората. Показвайте им своята любов и почитание, позволете им да бъдат себе си. Уважавайте хората за това, което са, а не за това, което вие бихте желали да бъдат. Всеки човек е неповторим и друг, само че с цел да го опознаете, нужни са време и самообладание. Не ценете хората единствено по външния им тип. Опознайте ги и може да видите същинската хубост на характера им.

Спрете да очаквате, че хората знаят какво си мислите
Хората не могат да четат мислите ви. Те не биха могли да знаят по какъв начин се чувствате, в случай че не им кажете. Вашият началник не знае, че очаквате покачване, тъй като не сте разговаряли с него за това. Очаквате елегантният мъж, който не заговорихте от криворазбрана невзискателност, да ви обърне внимание – вие сама не го направихте, само че продължавайте да чакате... В живота общуването и диалозите са толкоз значими, не ги подценявайте. Често е нужно вие да кажете първите думи, вие да извършите първата крачка. Споделяйте с хората своите мисли.

Спрете да очаквате бърза смяна у хората
Надявате се, че с времето някои от неприятните привички на ваш родственик, другар или човек, за който ви е грижа ще отминат. Знайте, че това най-вероятно няма да се случи. Ако смятате, че този човек би трябвало да промени нещо у себе си, бъдете откровени с него и споделете кое и за какво ви тревожи. Трудно и съвсем невероятно е да измененията някого, по тази причина по-добре го приемете подобен, какъвто е. Ако се пробвате и желаете бързо да измененията хората, ще срещате тяхната гневна опозиция, само че в случай че бъдете търпеливи и дружно вървите по пътя на измененията – с схващане, това може да се случи.

Спрете да очаквате всичко да е наред
Не забравяйте, че да приемате хубавите моменти в живота не значи да игнорирате неприятните. Хората ни правят оценка по способността да преодоляваме компликациите, а не поради умеенето да ги заобикаляме. Подкрепяйте хората, когато имат потребност от вас. Споделяйте с тях, когато вие се тревожите от нещо. Имайте смелостта да кажете: " Отклоних се от пътя, сгреших, имам проблем ". Възможно е да чуете от отсрещната страна: " И с мен е по този начин, усещам се по същия метод ". И това е напълно обикновено, тъй като в живота не постоянно и не всичко може да бъде наред.

Марк Черноф, „ 7 Things You Should Stop Expecting from Others "
Снимки ~ Grand Central Station, New York, © James Maher; Marc Chernoff - Brian Gardner

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР