Мариупол стана мишена за Русия, защото беше пример за възстановения

...
Мариупол стана мишена за Русия, защото беше пример за възстановения
Коментари Харесай

Защо Мариупол се превърна в руска мишена

Мариупол стана цел за Русия, тъй като беше образец за възобновения украинския Донбас. „ Това беше преуспяващ град на 20 километра от фронтовата линия, където се водеха боевете. След 2014 година доста бежанци от Донецк се реалокираха в Мариупол, тъй като бяха принудени да изоставен всичко и да стартират отначало живота си. Повечето от локалните поданици работеха в металургични фабрики, които са два. За тези пари живееха фамилиите им “, сподели Николай Осиченко, шеф на мариуполския ефирен канал.

Според него, главният център на живота на града е бил Азовстал и Железарията на Илич. „ Те също в този момент са бомбардирани. Унищожаването на структури от това равнище е извънредно. Витрината на актуализирания Донбас се трансформира в магнит за жителите на неконтролирани територии. Аз самият съм гражданин на Донецк и съм мощно нервиран, тъй като Мариупол се развиваше и се подобряваше през всичките тези 8 години “, споделя Осипенко.

Международната правозащитна организация " Агора " (Русия) разгласява отчет, отдаден на месеца на войната против Украйна. От него оказва се, че съветският президент Владимир Путин е почнал да се приготвя за офанзива против Украйна през 2020 година
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР