Мариан Вайда, дългогодишният треньор на световния №1 новак Джокович, сподели

...
Мариан Вайда, дългогодишният треньор на световния №1 новак Джокович, сподели
Коментари Харесай

Мариан Вайда разказа как е започнало едно от най-успешните сътрудничества в историята на спорта

Мариан Вайда, дългогодишният треньор на международния №1 дилетант Джокович, показа по какъв начин е почнало съдействието му със сърбина - едно от най-успешните в историята на тениса и спорта. Като част от екипа на Джокович, словашкият експерт има оказа помощ на Ноле да завоюва от 2008 година насам 17 трофеи от " Големия шлем " и още куп титли. Двамата работят дружно от 2006 година насам, като само бяха прекъснали съдействието за прочут интервал през 2017 и 2018 година, когато белградчанинът имаше травма на лакътя.

Пред Sport.sk Вайда споделя, че е срещнал Новак на " Ролан Гарос " през 2006 година и още на идващия шампионат на сърбина - в Хертогенбош, към този момент е бил негов треньор. " Преди " Ролан Гарос " 2006 бях запитан от една организация дали ме интересува да видя Новак в Париж. Честно казано, не знаех доста за него, той беше 63-и в ранглистата в оня миг. По това време не желаех да работя с никого, тъй като бях пътувал задоволително, само че взех непринудено решение и трансформирах проектите си ", споделя 55-годишният словак.

" Исках да покажа Париж на най-малката ми щерка Наталия, която бе на 11 години тогава. Отидох и да виждам Джокович. Той доближи до 1/4-финалите в " Ролан Гарос ", а на идващия му шампионат в Хертогенбош пътувах с него като негов треньор ", прибавя Вайда.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР