Мариан Вълев е роден във Варна. Приет е Право в

...
Мариан Вълев е роден във Варна. Приет е Право в
Коментари Харесай

Мариан Вълев: Винаги ще има войни, но и винаги хората ще казват „Стоп“, след което падат кралски глави


Мариан Вълев е роден във Варна. Приет е " Право " в Софийски университет, само че приключва актьорско майсторство в НАТФИЗ през 1993 година в класа на професор Енчо Халачев. В началото на кариерата си играе във кино лентата " Граница ", а също и в няколко театрални постановки. Дълги години живее в Съединени американски щати и Европа. Завръща се като неприятното момче в ролята на гангстера Росен Гацов-Куката в сериала " Под прикритие. " Този персонаж го трансформира в безспорен любим на публиката. Следват функции в доста български продукции. Успехът зад камера се оказва също толкоз огромен, колкото и триумфът му пред обектива. През 2019 година излиза филмът " Лошо момиче ", напълно режисиран и написан от него. Най-новата продукция с негово присъединяване е " Жълт олеандър ".

„ Първата ми роля в киното бе в „ Сезонът на канарчетата “ (1990) на Евгений Михайлов. Ходих на премиерата, само че въобще не се видях на екрана, а снимахме една седмица. Попитах Евгений за какво и той ми отговори това, което споделят всички режисьори „ Много си добър, само че се нарушаваше линията на кино лентата и по тази причина не те включих “, показа Мариан Вълев в предаването „ 120 минути “.

Актьорът описа и по какъв начин се усеща по време на фотоси. Това зависи доста от кино лентата:
„ След 30 години в киното знам, че не съм най-лесният артист за работа. В желанието да дам всичко от себе си съм краен, експлозивен, печален, сантиментален… Ние, актьорите, не сме най-умните хора, само че пък сме доста прочувствени и чувствителни. На фотосите на „ Жълт олеандър “ се усещах се прелестно и бях спокоен. Това се дължи на режисьора Лъчо Аврамов и на сценариста Димитър Стоянович, които направиха всичко допустимо да дам най-хубавото от себе си “.

Мариан Вълев показа с усмивка, че е работил и с може би най-лошия режисьор в целия свят.

„ Един немец, който е притежател на цели три „ Златни малинки “. Четеше вестник, до момента в който снимахме кино лентата, който евентуално бе корпоративна договорка на високо равнище. Забавен филм се получи “, разяснява артистът.

В " Жълт олеандър " той си партнира с Китодар Тодоров.

„ Китодар е един от най-забавните сътрудници. Много подсъзнателен и инстиктивен във връзка с ролята, която построява “, показа Мариан Вълев.

В авансово записано видео чухме и мнението на Китодар.

„ Мариан е доста прям, не е лицемерен, не е надут. Моят съвет е да бъде малко по-смирен “, съобщи артистът.

Мариан Вълев разяснява и войната в Украйна.

„ За съжаления, постоянно ще има последваща война. Винаги някакви върхушки ще водят войни поради его или поради пари, а елементарните хора ще страдат. Хубавото е, че в един миг народът споделя „ Стоп! “ и падат глави, обезглавяват се крале. След революцията идва подем, а след това още веднъж война “, разясни артистът.

Като наследник на учители той би дал два урока на аудиторията. На младите урок по благополучие, материално и духовно, да не следват подправените идоли, а на огромните – урок по памет. Кои сме ние, българите, които сме дали букви и език на милиони хора по света.

На финала на диалога Мариан Вълев показа, че обичаната му българска дума е „ независимост “.


За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР